Šport > Zimski športi
4290 ogledov

Švicarskega asa premetavalo kot lutko, posledice so resne

mauro caviezel Reševalni pas/Twitter
Eden najboljših alpskih smučarjev na svetu je ob padcu na treningu utrpel resne poškodbe glave in kolena.

Švicarski specialist za hitre discipline Mauro Caviezel, branilec malega kristalnega globusa v superveleslalomu, je v četrtek grdo padel na treningu v Garmisch-Partenkirchnu.

Dvaintridesetletnik je utrpel travmatsko poškodbo možganov (resen pretres), poškodbe vezi v levem kolenu in edem kostnega mozga. Kljub resnosti stanja mu padec, menijo zdravniki, ne bo pustil dolgotrajnih posledic.

"Na srečo njegovo življenje ni ogroženo," je že v petek prvi sporočil vodja tekmovalne ekipe Atomica Christian Höflehner.

Nekaj upanja je smučarju in njegovim navijačem vlil glavni trener švicarske ekipe Tom Stauffer. "Diagnoza travmatske možganske poškodbe zveni naravnost grozljivo, a v bistvu gre za zelo resen pretres možganov. Tudi poškodba kolena ni tako huda," je dejal.

Za zdaj ni znano, kako dolga bo rehabilitacija, je pa Caviezel optimistično dejal, da se bo poskušal na bele strmine vrniti še pred koncem letošnje sezone.

"Potrebujem malo počitka, nato bom začel rehabilitacijo s svojim terapevtom Rolfom Fischerjem. Naredil bom vse, kar je v moji moči, da bom v tej zimi še tekmoval," je povedal trenutno vodilni smučar v seštevku superveleslaloma.

tommy ford Prekinitev Šport Grozljivi prizori iz Švice, elitni smučar obležal negiben

mauro caviezel | Avtor: Epa Epa
Caviezel se je v nedeljo oglasil svojim sledilcem na družbenih omrežjih, kjer je delil posnetek usodnega padca na treningu. "Padci so del življenja, tako kot tudi pobiranje po njih," je pripisal. Dodal je tudi fotografijo, na kateri z dvignjenim palcem pozira ob berglah. Te bodo nekaj časa njegov najzvestejši spremljevalec.

Švicar je sicer zelo dobro krenil v obrambo malega kristalnega globusa, saj je imel po treh od predvidenih sedmih superveleslalomov kar 53 točk prednosti pred Aleksandrom Aamodtom Kildejem. Poleti je uspešno saniral poškodbo Ahilove tetive in se 12. decembra v Val d'Iseru veselil svoje prve zmage na tekmah svetovnega pokala. Manj kot teden dni kasneje je vpisal drugo mesto v Val Gardeni, ob izteku koledarskega leta pa še peto mesto v Bormiu.

Tommy Ford Tommy Ford Šport Takšne so nove informacije o Američanu, ki je včeraj obležal ob progi

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice