Šport > Zimski športi
8586 ogledov

Takšne so nove informacije o Američanu, ki je včeraj obležal ob progi

Tommy Ford Epa
Tommy Ford po grdem padcu s poškodbo kolena, a brez drugih hujših poškodb

Američan Tommy Ford je v soboto v prvi vožnji veleslaloma na eni najtežjih prog v svetovnem pokalu alpskih smučarjev v Adelbodnu grdo padel. Forda so z reševalnim helikopterjem prepeljali v bolnišnico. Po prvih pregledih kaže, da Ford ni utrpel hujših poškodb.

Tekmovalec je grdo padel po prelomnici na brutalni ciljni strmini proge Chuenisbärgli. Člana elitne veleslalomske sedmerice, ki je šel na progo kot četrti, je vrglo iz ravnotežja. Smučarja je potegnilo nazaj, naredil je nekontroliran obrat s smučmi. Brez nadzora ga je vrglo na glavo na trdo zaledenelo podlago, nato pa je zdrsel v ograjo oziroma prostor tik nad vhodom v cilj. Ford je obležal skoraj negiben.

žan kranjec Okrevanje Šport Tako dolgo bo na rehabilitaciji Žan Kranjec tommy ford Prekinitev Šport Grozljivi prizori iz Švice, elitni smučar obležal negiben

Po padcu Forda so za približno pol ure prekinili tekmovanje. Američanu so že takoj nudili prvo pomoč. "Bil je pri zavesti. Ko so ga naložili na helikopter, se je pogovarjal z reševalci," so zapisali pri ameriški reprezentanci.

V bolnišnici so tekmovalca pregledali. Iz ameriške reprezentance so kasneje sporočili, da so na srečo Fordove poškodbe glave in vratu manjše, v padcu pa je utrpel poškodbo kolena. Kako huda je, za zdaj še ni mogoče ugotoviti.

Tommy Ford | Avtor: Epa Epa

Že v petek je Norvežan Lucas Braathen, ki je oktobra svetovni pokal za moške v Söldnu odprl s presenetljivo veleslalomsko zmago, po zdrsu doživel strašljiv zlom. Braathen je utrpel poškodbo kolena in bo moral na operacijo. Dvajsetletni Norvežan je že končal sezono.

V petek je padel tudi Norvežan Atle Lie McGrath, ki si je tudi poškodoval koleno in bo za nekaj tednov zunaj pogona.

Lucas Braathen Poškodba Šport Nesrečni Braathen že končal sezono
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice