Šport > Zimski športi
356 ogledov

Štuhčeva rešila 'težavo' s čelado

Ilka Štuhec Epa
Ilka Štuhec rešila vprašanje o sponzorju na čeladi.

Najuspešnejša slovenska smukačica Ilka Štuhec je pred začetkom nove sezone ostala brez enega od pomembnih pokroviteljev, Milke, ki je v smučarskem svetu podpiral številne smučarke. To vrzel je po novem letu zapolnila z novim sponzorjem. Ilkino čelado bo namreč krasila slovenska blagovna znamka Veriga.

Mariborčanka v novo sezono ni več zakorakala kot del Milkine družine alpskih smučark, ki na tekmah nosijo vijolično čelado z znamenitim logotipom te znamke čokolad. Del družine Milkinih smučark je uradno postala 4. oktobra 2017, ko ji je na dogodku v Ljubljani Milkino čelado simbolično predala olimpijska prvakinja iz Sočija Tina Maze. Takrat je celo prejela simbolično čelado brez črke M, torej z njenim imenom Ilka.

Mesto na svoji tekmovalni čeladi bo po koncu sodelovanja z multinacionalko zapolnil njen dolgoletni domači partner, slovensko podjetje Veriga, ki bo poslej naglavni sponzor Štuhčeve.

"Sem zelo vesela, da smo naše že zdaj dolgoletno sodelovanje z Verigo še nadgradili. Skupaj gremo novim podvigom in zmagam naproti," je sporočila Štuhčeva v današnji izjavi za javnost.

Štuhčeva sodeluje z gorenjskim podjetjem iz Lesc že od leta 2015. To sodelovanje z Leščani, s sloganom Skupaj do vrha, pa bo še tesnejše in ga bodo na čeladi ponazarjali barvni trikotniki.

Štuhčevo v soboto v St. Antonu čaka nastop na tretjem smuku za točke svetovnega pokala v sezoni. Današnji drugi trening smuka na progi Karla Schranza je Štuhčeva odpeljala veliko bolje in za najboljšo Čehinjo Ester Ledecko zaostala le 24 stotink sekunde, kar je zadostovalo za peto mesto.

"Današnji trening je bil zame kar drugačen od včerajšnjega. Bistveno bolje sem se znašla na progi, popravila nekaj stvari. Čeprav v zgornjem delu me še vedno čaka nekaj dela in popravkov. Naredili bomo še analizo in potem bom v mislih še nekajkrat odpeljala celotno progo tako, kot je treba. Jutri pa poizkusila to pokazati še na tekmi," je po treningu povedala dvakratna svetovna smukaška prvakinja.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.