Šport > Zimski športi
921 ogledov

Domen Prevc: Nisem zadovoljen

domen prevc
Najmlajši izmed bratov Prevc je osredotočen na odpravljanje težav iz preteklosti.

Smučarski skakalci so zakorakali v poletni del sezone. Največji slovenski aduti iščejo prave občutke za zimsko sezono, glavni trener Gorazd Bertoncelj pa je uvedel nekaj novosti.

Poletne sezone v rezultatskem smislu ni dobro začel Domen Prevc, ki pa se s tem ne obremenjuje. Na dveh tekmah celinskega pokala v Kranju je zasedel 24. oziroma 44. mesto, načrte mu je prekrižala bolezen.

"Nisem zadovoljen s tem, kar sem prikazal. Tako je. (...) Imeli smo dosti treningov. Vse skupaj se nabere, kakšen trening narediš slabši skok in tehnika ne steče. Na tekmi se to potencira in ni rezultata, kakršnega si želiš," je po petkovi tekmi v Kranju za Siol dejal Domen Prevc.

Primož Peterka Smučarski skoki Šport Peterka ni več trener Turkov, nasledil ga je Slovenec

Gorazd Bertoncelj s sodelavci želi vpeljati določene spremembe, dela predvsem na tehnični dovršenosti reprezentantov.

"Odpravljamo težave iz preteklosti. Veliko je novosti, specialne vadbe. Veliko se dela na občutkih, od kod štartati, kako zapeljati v mizo. Vsaka stvar, ki jo spremeniš, morda na začetku ne steče tako, kot si želiš, in je stari način še vedno bolj učinkovit. A je treba piliti novost, ker veš, da ti bo prinesla napredek," je pojasnil najmlajši Prevc.

Za naslednje tekme v poljski Wisli je znanih šest zanesljivih potnikov. To so Timi Zajc, Peter Prevc, Tilen Bartol, Anže Lanišek, Anže Semenič in Žiga Jelar. O nadakljnjem trenažnem programu Domna Prevca se bo več vedelo prihodnji teden.

Andreas Wank Skoki Šport Dobitnik olimpijskega zlata končal kariero
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice