Šport > Zimski športi
11077 ogledov

Peterka ni več trener Turkov, nasledil ga je Slovenec

Primož Peterka Profimedia
Nekdanji slovenski skakalec se je po nekaj mesecih razšel z delodajalci.

Januarja letos je Primož Peterka postal trener turške skakalne reprezentance, potem ko se je na Kitajsko preselil finski strokovnjak Mika Kojonkoski.

Peterka je v Turčijo prišel na priporočilo Vasje Bajca, ta je več let deloval v državi in postavil temelje za nadaljnje delo. Sodelovanje med Peterko in Turki pa ni trajalo dolgo.

"Ponudili so mi pogodbo, v kateri so bili pogoji, na katere nisem mogel pristati," je za EkipoSN dejal Peterka. Nekdanji skakalec za omenjeni časnik ni želel odgovoriti na domneve poljskih novinarjev, da naj bi bilo vse skupaj posledica težav z alkoholom. "To je moja zasebna stvar," je o tej temi dejal Peterka.

peter prevc Novi izzivi Šport Peter Prevc razkril želje pred prihodnjo sezono

Turki kljub razhodu s Peterko še naprej stavijo na slovensko znanje. Po poročanju poljskih medijev sedaj delajo z Nejcem Frankom. Slednji je bil pomočnik Gorana Janusa v slovenski reprezentanci, svoje poslanstvo je nadaljeval tudi pod Gorazdom Bertoncljem.

Peterka je povedal še, da ima nekaj ponudb za nadaljnje delo, da pa o možnih destinacijah še ne more govoriti.

Ilka Štuhec morje Foto Šport Ilka Štuhec uživa na morju
Komentarjev 11
  • Avatar Zintalissa
    Zintalissa 01:26 10.julij 2019.

    Ali veš, kje najti žensko za eno noč? Pridite v >>> www.Bredhot.Com

  • dejann 15:41 09.julij 2019.

    Pa kaj, tudi če ga malo kdaj pa kdaj sisne, je Peterka še vedno zelo izkušen šampion in mu gre vse spoštovanje. Gre za svetovno klaso, ne lokalnega bleferja, halo. Ne blatite ljudi, ki so dosegli ogromno in ponesli ime ...prikaži več Slovenije v svet. vse spoštovanje Peterki, brez napak pa ni nihče,

  • Avatar MS
    MS 15:39 09.julij 2019.

    Renata Peterka je za revijo Zvezde razkrila, da se po triindvajset letih ljubezni in šestnajstih letih zakona ločuje od nekdanjega odličnega slovenskega skakalca. Špirit je pokopal že Mati Nikennena, sedaj je padel tudi Primož! Na smučarski zvezi so ga tolerirali ...prikaži več iz usmiljenja a je pljunil v roko ki ga je hranila! Tolerirala ga je tudi Renata a sedaj je vsega konec! Primož bil si velik a zajebal si do dna!

Sorodne novice