Šport > Zimski športi
118 ogledov

Dovžan z odličnim nastopom v finišu prehitel tudi Faka

Miha Dovžan Profimedia
Trojno norveško slavje, Dovžan v finišu boljši od Faka.

Norvežani Sturla Holm Laegreid, Vetle Sjastad Christiansen in Johannes Thingnes Boe so se veselili trojne zmage na današnji zasledovalni biatlonski tekmi za svetovni pokal v Le Grand Bornandu. Točke svetovnega pokala sta osvojila tudi Miha Dovžan in Jakov Fak na 33. in 34. mestu. Anton Vidmar je bil 46.

Norvežani so med seboj odločali o zmagovalcu. Po prvem streljanju je bil med njimi še vedno Rus Timofej Lapšin, ki tekmuje za Južno Korejo, blizu pa tudi Francoz Fabien Claude, Čeh Michal Krčmar in Nemec Benedikt Doll. Po drugem streljanju je stik obdržal le še Claude, ki je za tretjim mestom zaostajal 10 sekund, a je nato odpadel na zadnjih dveh strelskih preizkusih.

Petindvajsetletni Laegreid je bil do predzadnjega streljanja brez napake, nato pa je zavil v kazenski krog. A 10. zmaga v karieri je bila njegova, ko je dve napaki na strelišču ob zadnjem streljanju napravil še Christiansen. Slednjega je zato pred vstopom v zadnji krog vnovič prehitel zmagovalec sprinta Boe, ki je dvakrat zgrešil že pred tem, a očitno danes ni imel svojega dne oziroma slabe smuči, saj zmagovalec petih letošnjih tekem v 2,5 km dolgem krogu ni obdržal prednosti desetih sekund pred rojakom.

Slab dan je imel tudi Jakov Fak, ki se že na četrtkovi tekmi ni počutil najbolje. Kljub vsega dvema kazenskima krogoma je zdrsnil z 29. na 34. mesto, v zadnjem krogu pa ga je prehitel tudi danes izjemno hitri Dovžan, ki je tekmo začel kot 55. in s puško zgrešil tri tarče. V zadnjem krogu je Faku odvzel kar 20 sekund. Vidmar je zgrešil tri tarče in s 43. nazadoval na 46. mesto.

"Danes je bila tekma zame. Že na startu sem se zelo dobro počutil, vedel sem, da moram iti na polno. Bil je zelo dober občutek, ko sem prehiteval. Streljanje leže je bilo 100-odstotno, stoje pa so se mi malce tresle noge. Že ob prihodu sem vedel, da bo težko, škoda da nisem zadel enega več, ker bi bil res lep rezultat. Vseeno napredovati za 22. mest v takih razmerah, ko je bil na progi živi zid, je zelo dober rezultat," se je uspeha veselil Dovžan.

"Zanimiva tekma. Nekoliko krajša proga, a sem bil vesel, da je bilo tako, ker se nisem najbolje znašel v teh alpskih pogojih. Streljanje je bilo solidno, a ne takšno, kot bi si želel. Enostavno je tak dan treba preživeti. Upam, da bo jutri boljše, da bodo drugačne razmere, da se bo teklo lepše in bom lahko bil boljši kot danes," pa je pristavil Fak.

Danes bo v Franciji na sporedu še žensko zasledovanje s Polono Klemenčič, v nedeljo pa zadnji tekmi pred novim letom, ko bodo tekmovalci in tekmovalke prvič nastopili na tekmi s skupinskim startom.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.