Šport > Zimski športi
288 ogledov

Slovenke pripravile lepo presenečenje

Anamarija Lampič Profimedia
Francoska štafetna zmaga, Slovenke presenetile z osmim mestom.

Živa Klemenčič, Lena Repinc, Anamarija Lampič in Polona Klemenčič so na štafetni tekmi svetovnega pokala v biatlonu v avstrijskem Hochfilznu osvojile osmo mesto in to kljub temu, da je morala Lampič dvakrat v kazenski krog. Zmagale so Francozinje.

Četveroboj Francije, Švedske, Italije in Nemčije se je odločal na zadnjem streljanju. Tam je Julia Simon potrdila, da je upravičeno vodilna v svetovnem pokalu. Svojo nalogo je opravila brezhibno in ekipi priborila prvo mesto.

Švedinja Elvira Öberg in Italijanka Lisa Vittozzi sta popravljali po en strel in se udarili za drugo mesto. Močnejša je bila Švedinja in že v uvodu zadnjega kroga razrešila vse dvome. Nemka Denise Herrmann, ki je popravljala dve napaki s puško, se Italijanki ni več resno približala.

Za presenečenje z osmim mestom poskrbele tudi Slovenke. Živa Klemenčič je svojo nalogo opravila suvereno in s strelsko ničlo predala kot 10. "Pripravila sem dobro izhodišče za ostale punce in sem zelo zadovoljna. Zgodila se je tudi že dolgo pričakovana 0,0 na strelišču," je po tekmi povedala tekmovalka kranjskega Triglava.

Jakov Fak Svetovni pokal Šport Fak prvič v sezoni med deset

Blizu maksimumu je bila tudi Repinc, ki je zgrešila znameniti zadnji strel, a to hitro popravila, nato pa kot 12. predala Lampič. "Tekmovanje na svetovnem pokalu je povsem nekaj drugega, to je čisto drug nivo. Veliko je navijačev in občutki so odlični. Res je dobro, ko vsi navijajo. Pa tudi dekleta tukaj so zelo hitra in te resnično prisilijo, da daš vse od sebe. Z nastopom sem zadovoljna, razen zadnjega strela stoje, ki pa sem ga popravila s prvim strelom," je povedala 19-letna Bohinjka.

Lampičeva se je s strelsko ničlo leže povzpela med deseterico in bila pred drugim streljanjem že sedma. Nato se je zataknilo na streljanju, dva kazenska kroga pa sta jo potisnila na deveto mesto.

Anamarija Lampič | Avtor: Profimedia Profimedia

Vmes je Lampičeva zaostanek 2:16 minute, ki ga je podedovala ob predaji, znižala na 1:38 minute in le vprašanje časa je, kdaj bo na tekmi zadela vseh deset strelov ter koliko hitrejša je lahko od konkurence.

"Tekaško spet zelo dobro. Malce pa čutim utrujenost, saj je vse skupaj prišlo za menoj. Drugače pa spet odličen nastop leže, stoje imam še malo težav, a to je povsem razumljivo. Veliko prostora je za napredek, kar je dobro," je po tekmi povedala Lampičeva.

Še enkrat več je položaj prve tekmovalke v reprezentanci potrdila Polona Klemenčič. Leže je sicer popravljala tri strele, nato pa se je pogumno spopadla z Avstrijko Liso Thereso Hauser za osmo mesto. V smučini je Klemenčič Hauserjevi prepričljivo ušla.

"Res sem vesela osmega mesta. Imela sem malce težav pri streljanju leže, kjer sem že mislila, da bom morala v kazenski krog. Potem sem se zbrala stoje in smo osvojile super uvrstitev," je povedala trenutno še vedno najboljša biatlonka v Sloveniji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice