Šport > Zimski športi
193 ogledov

Polona Klemenčič do uspeha kariere

Polona Klemenčič Profimedia
Vprašanje je samo, kdaj bo sledila strelska ničla, ki bo pokazala realen domet mlade Gorenjke.

Slovenska biatlonka Polona Klemenčič je na tekmi svetovnega pokala v avstrijskem Hochfilznu osvojila 17. mesto v zasledovanju in dosegla novo najboljšo uvrstitev v karieri.

Klemenčič je pokazala verjetno najboljšo predstavo v življenju. Tekmo je začela na 43. mestu in z dvema strelskima ničlama pridobila 16 mest ter se zavihtela na 27. mesto. Sledila sta dva kazenska kroga, na koncu pa še brezhiben zadnji del, s katerim se je tekmovalka kranjskega Triglava prebila celo na 17. mesto.

"Z nastopom sem zelo zadovoljna. Mislim, da sem na progi opravila super. Imela sem tudi vrhunske smuči. Žal sem na tretjem postanku dvakrat zgrešila, a sem zelo vesela, da sem na zasledovalni tekmi tako napredovala," je po nastopu povedala slovenska sobotna junakinja.

Druga slovenska tekmovalka Živa Klemenčič je osvojila 46. mesto, v kazenski krog pa zavila trikrat. V nasprotju s pričakovanji pa na tekmi ni nastopila Anamarija Lampič, ki je na četrtkovem sprintu presenetljivo osvojila peto mesto. Trener Ricco Gross ima zanjo načrtovan proces pridruževanja eliti in se je kljub visoki uvrstitvi odločil, da Lampič tekmo izpusti, opravi kakovosten trening in se pripravi na nedeljsko štafeto.

Anamarija Lampič Svetovni pokal Šport Tako odlično je nastope med elito začela Lampičeva

Zmagala je Francozinja Julia Simon z eno strelsko napako. In tudi zmagovalni nastop Simon je potrditev dobre forme Klemenčič, saj je bila tekmovalka Triglava v zadnjem krogu v smučini hitrejša od francoske šampionke.

Odločitev o zmagovalki je padla na zadnjem streljanju. Švedinja Linn Persson je morala kar dvakrat v kazenski krog in nazadovala na šesto mesto. Pot do zmago je bila za Francozinjo s tem odprta. Za drugo mesto pa sta se popadli Ingrid Landmark Tandrevold iz Norveške in Čehinja Marketa Davidova. Na koncu sta zaostali 19,8 (1 kazenski krog) in 28,1 (2) sekunde, močnejša pa je bila Skandinavka.

Hochfilzen, zasledovanje (10 km):

1. Julia Simon (Fra)                 29:56,7 (1)
2. Inbgrid Landmark Tandrevold (Nor)  + 19,6 (1)
3. Marketa Davidova (Češ)               28,1 (2)
4. Elvira Oeberg (Šve)                  41,4 (3)
5. Denise Herrmann (Nem)                42,7 (3)
6. Linn Persson (Šve)                   46,0 (2)
...
17. Polona Klemenčič (Slo)             2:12,1 (2)
46. Živa Klemenčič (Slo)               4:31,0 (3)
...

Skupni vrstni red SP:

1. Julia Simon (Fra)                       310
2. Ingrid Landmark Tandrevold (Nor)        170
3. Lisa Vittozzi (Ita)                     242
4. Denise Herrmann-Wick (Nem)              240
5. Marketa Davidova (Češ)                  226
6. Elvira Öberg (Šve)                      221
...
27. Polona Klemenčič (Slo)                  67
33. Anamarija Lampič (Slo)                  45
...
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.