Šport > Zimski športi
63222 ogledov

Drama v slovenskem taboru: ni se pojavil na startu, noč preživel celo v bolnici

Boštjan Kline Epa
Boštjan Kline ni opravil skrajšanega treninga na Streifu, kateri je pripadel Innerhoferju, saj je noč pred tem preživel v bolnišnici!

Italijanski alpski smučar Christof Innerhofer je bil najhitrejši na zadnjem treningu pred petkovim prvim smukom za svetovni pokal v avstrijskem Kitzbühlu.

Na zaradi vremenskih razmer skrajšanem Streifu je bil s časom 1:10,45 za 16 stotink hitrejši od Francoza Johana Clareyja. Slovenci so bili zunaj najboljše trideseterice, še najboljši je bil Martin Čater na 31. mestu.

Čater, šesti z zadnjega smuka v Wengnu v Švici, je za Innerhoferjem danes zaostal 1,96 sekunde. Miha Hrobat je bil 47. z zaostankom 2,76 sekunde, medtem ko Boštjan Kline sploh ni nastopil.

Po informacijah Smučarske zveze Slovenije je noč preživel v bolnišnici zaradi suma zastrupitve s hrano. Trenutno je že v reprezentančnem hotelu in se počuti bolje. Odločitev o nastopu na petkovem smuku bodo sprejeli zjutraj.

Po poročilih spletnega portala MMC-ja naj bi slovenski smučar celo prejemal infuzijo, po bolnišnični oskrbi pa je kljub boljšemu počutju precej oslabljen. A tudi če še ne bi bil pripravljen na petkov smuk, gre tokrat Klinetu zelo na roko spremenjeni spored v Kitzbühlu.

Zaradi slabše vremenske napovedi so organizatorji tekem za pokal Hahnenkamm namreč v sredo spremenili spored. Tako bo v petek na sporedu prvi od dveh smukov (11.30), v soboto bo na vrsti slalom z vožnjama ob 10.30 in 13.45, šele v nedeljo pa drugi smuk (11.30), ko bi lahko bil Kline že povsem pripravljen.

Magdalena Fjällström Konec kariere Šport Švedinji dokončno prekipelo: "Z mano so ravnali kot s smetjo!"
Komentarjev 2
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 22:45 20.januar 2022.

    No pa res ni le vse korona.

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 20:54 20.januar 2022.

    Dobro, da ni pozitiven na Omicron, bi potem tukaj pisalo..."Smučarski As okužen s Covidom pristal na infuziji...

Sorodne novice