Šport > Zimski športi
1581 ogledov

Senzacija v Wengnu, do zmage z 29. mesta!

Lucas Braathen Wengen Epa Lucas Braathen med finalom v Wengnu.
Alpski smučarji so se za slovo od Wengna pomerili v slalomu.

Norvežan Lucas Braathen je presenetljivi zmagovalec slaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v Wengnu. Braathen je uprizoril senzacijo, na najvišjo stopničko zmagovalnega odra klasičnega slaloma za pokal Lauberhorn je skočil z 29. mesta po prvi vožnji.

V drugi vožnji se je vrstni red povsem premešal. Enaindvajsetletni Braathen je osvojil drugo zmago v svetovnem pokalu, prvo slalomsko, potem ko je s startno številko 31 komaj ujel finale, v katerem je presenetljivo zmagal.

Braathena ni premagal niti njegov rojak Henrik Kristoffersen, ki je bil najhitrejši na prvi progi in je imel v finalu Wengna kar dve sekundi in štiri stotinke zaloge, a se mu je tik pred koncem pripetila napaka in je odstopil.

Brez stopničk sta ostala tudi drugi in tretji po prvi vožnji Avstrijec Manuel Feller in Norvežan Sebastian Foss-Solevaag. Zato pa sta se na stopničke zavihtela domačin Daniel Yule (+0,22) in italijanski veteran Giuliano Razzoli (+0,29). Yule je bil po prvi vožnji osmi, Razzoli deveti.

Slovenca sta ostala brez finalnih voženj. Štefan Hadalin je slaloma v Val d'Iseru in Madonni di Campiglio izpustil zaradi bolečin v hrbtu, v Adelbodnu pa je ostal brez uvrstitve po odstopu na prvi progi. Tudi slaloma v Wengnu se ni lotil najbolje. Kot 21 na startu v cilju ni prehitel nikogar. Njegov zaostanek, 4,33 sekunde, je bil prevelik za drugo vožnjo. Hadalin je tekmo končal povsem na repu uvrščenih na 46. mestu.

Žan Kranjec, ki je presenetljivo z 18. mestom na uvodnem slalomu poskrbel za edine slovenske moške slalomske točke v tej sezoni, je Wengen izpustil. Namesto njega je dobil priložnost Tijan Marovt, ki je svojo krstno vožnjo na slovitem pokalu Lauberhorn kot Hadalin pred njim končal na prvi progi, in sicer na 43. mestu (+3,71).

Rezultate slaloma v Wengnu si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice