Šport > Zimski športi
38509 ogledov

Drama že na začetku Planice, ob tem padcu je vsem zastal dih

Padec Sergeja Tkačenka Profimedia
Planiško tekmovalno dogajanje se je začelo s četrtkovima uvodnima treninga. Na drugem je vse konkurente prepričljivo ugnal Timi Zajc, na prvem pa je grdo padel Kazahstanec Sergej Tkačenko.

Planiška otvoritev prvega tekmovalnega dne se ni začela najbolje, saj je že na prvem treningu s številko 17 padel kazahstanski smučarski skakalec Sergej Tkačenko. 24-letnik je kmalu po odskoku izgubil ravnotežje, smuči mu je pograbilo navzdol. V nadaljevanju "poleta" se je še skušal rešiti, a mu ni uspelo obstati na obeh nogah.

Po prvem dotiku s smučino se mu je odpela desna smučka, nato pa ga je obrnilo na trebuh, kasneje še na hrbet in začelo se je drsenje v dno skakalnice. Gledalcem v planiški areni v dolini Pod Poncami je zastal dih, na srečo pa je na koncu Kazahstanec vstal sam in ni potreboval pomoči reševalcev.

1/6
Družbeno omrežje X

Prvi trening je dobil Norvežan Johann Andre Forfang (234,5 m) pred Timijem Zajcem (223,5 m) in Robertom Johanssonom (226 m), na drugem pa je bil brez konkurence Timi Zajc. Ta je z zaletnega mesta številka 9 pristal pri 228,5 metra in drugega Forfanga ugnal za 9,3 točke, tretjega Johanssona pa kar 14,8 točke.

Padca tudi v kvalifikacijah

Nato je v kvalifikacijah s številko 7 padel še Američan Casey Larson, in sicer ob poskusu pristanka, ga je še pred izvedbo telemarka zarotiralo, tako da ga je pošteno premetavalo po doskočišču. Tudi on je sam lahko vstal, a kljub temu je moral na pregled k medicinskemu osebju.

Nato pa se je s številko 13 poškodoval Finec Eetu Nousiainen, podobno kot Larson je padel ob pristanku, a potem ko je že pristal v telemark. Ob vožnji v iztek mu je sneg "vzel smučko", nato pa ga je odneslo po doskočišču. Takoj mu je na pomoč priskočilo številčno osebje, ki je v izteku 26-letnika po skoraj desetih minutah tudi oskrbelo. Šlo je sicer za na videz najmanj grozljiv padec danes, a žal so nesrečnega Finca iz skakalnice odpeljali z reševalnim čolnom (akijem).

Četrtkove kvalifikacije so sicer pripadel Japoncu Rjoju Kobajašiju, najboljši Slovenec je bil Timi Zajc na četrtem mestu. Več o samih kvalifikacijah si lahko preberete tukaj.

dezurni@styria-media.si 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.