Šport > Zimski športi
22 ogledov

Fak na zadnjem streljanju zapravil medaljo

jakov fak
1/6
Reuters
Po sobotnem sprintu so se biatlonci na svetovnem prvenstvu danes pomerili še v zasledovanju. Jakov Fak se je na tekmo podal iz tretjega izhodišča, končal pa je na šestem mestu. Zmagal je Norvežan Emil Hegle Svendsen, drugi je bil Francoz Martin Fourcade, tretji pa Rus Anton Šipulin.

Za prvima dvema po šprinterski tekmi - Norvežanom Emilom Heglejem Svendsnom in Francozom Martinom Fourcadom - je Jakov Fak zaostajal nekaj sekund. Na začetku tekme sta Norvežan in Francoz malce pobegnila biatloncu iz Mrkopalja. Vsi trije vodilni so brez zgrešenega strela opravili s prvim streljanjem leže, veliko pa je izgubil četrti po šprintu - Ole Einar Bjoerndalen - ki je dvakrat zgrešil. Klemen Bauer je zgrešil zadnji strel in je moral v kazenski krog. Fak je tako ostal na tretjem mestu, na vmesni čas je prišel z 18 sekundami zaostanka.

Tudi drugo streljanje je Fak opravil brez napak, enako kot Svendsen, Fourcade pa je napravil eno napako in padel na peto mesto. Naš biatlonec je na vmesnem času za Norvežanom zaostajal za dobrih 12 sekund, blizu pa je ostal še Rus Anton Šipulin. Klemen Bauer je drugo streljanje opravil brezhibno.

Svendsen je tudi tretji strelski nastop odstreljal brez napak, enako je storil tudi Fak. Je pa napako naredil Šipulin, blizu pa je ostal še en Rus - Dimitrij Mališko. Bauer je dvakrat meril v prazno in je pokvaril svojo uvrstitev. Fak je na vmesnem času ostal 17 sekund za Norvežanom, še šest sekund zadaj je Mališko, Šipulin in Fourcade sta zaostajala že za več kot 35 sekund.

Usodno zadnje streljanje

Na zadnjem streljanju stoje je Svendsen enkrat zgrešil, prav tako kot Jakov Fak, vseh pet strelov pa so zadeli Mališko, Šipulin in Fourcade. Tako je pred tekom v zadnjem krogu Fak padel na peto mesto. V vodstvu je ostal Svendsen, drugi je bil Mališko, tretji Šipulin in četrti Fourcade. Fak je za Šipulinom zaostajal za sedem sekund. Prvi štirje so bili že kmalu povsem skupaj, Fak pa je kilometer in pol pred ciljem zaostajal za 15 sekund.

V fotofinišu si je zmago priboril Svendsen, drugi je bil Fourcade, tretji Šipulin, četrti pa Mališko. Našega biatlonca je nato prehitel še Avstrijec Dominik Landertinger, tako da je Fak končal na šestem mestu z zaostankom slebe pol minute. Klemen Bauer je končal kot 24.

Več sledi ...

SP v biatlonu, zasledovanje (M):

1. Emil Hegle Svendsen (Nor) 32:35,1/1
2. Martin Fourcade (Fra) + 0,1/2
3. Anton Šipulin (Rus) 3,6/1
4. Dimitrij Mališko (Rus) 5,4/0
5. Dominik Landertinger (Avt) 20,4/0
6. Jakov Fak (Slo) 29,7/1
7. Fredrik Lindström (Šve) 43,4/1
6. Alexis Boeuf (Fra) 46,4/2
9. Björn Ferry (Šve) 48,1/0
10. Ole Einar Bjoerndalen (Nor) 51,5/4
...
24. Klemen Bauer (Slo) 2:19,9/4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.