Šport > Zimski športi
104 ogledov

Flisar spet razočaral

filip flisar EPA
Smučarski kros v Innichenu se ni razpletel po slovenskih željah.

Švicar Marc Bischofberger in Nemka Heidi Zacher sta zmagovalca letošnjega četrtega smučarskega krosa za svetovni pokal v Innichenu.

Švicar, ki je v tekmi svetovnega pokala zmagal drugič, je bil v velikem finalu boljši od Avstrijcev Christopha Wahrstötterja in Thomasa Zangerla ter Kanadčana Mathieuja Leduca, Nemka - zmagala je šestič, od tega štirikrat v Innichenu, pa od Kanadčanke Georgie Simmerling, do danes vodilne v svetovnem pokalu Švedinje Sandre Naeslund in Francozinje Alizee Baron.

Filip Flisar tudi na četrti tekmi ni prišel do uvrstitve, ki si jo je želel. Mariborčan se je brez težav uvrstil v četrtfinale, v katerem pa je spet naredil napako, ki je ni mogel več popraviti, tako da je v svoji skupini zasedel zadnje mesto. Blaž Ogorelc je kvalifikacije končal na 37. mestu.

V petek bo v Innichenu še ena tekma.

Nekdanji svetovni prvak, ki je lani v tem južnotirolskem mestu dvakrat zmagal, je v kvalifikacijah dosegel 20. čas, nato v skupini osmine finala zaostal le za Švicarjem Jonas Lenherrjem, v četrtfinalni skupini pa sta skupaj s Flisarjem in Lenherrjem nastopila še Francoz Francois Place in Kanadčan Mathieu Leduc. Slovenec je dobro startal, prišel na drugo mesto, a je nato zapeljal na grbino, izgubil ravnotežje in zapeljal s proge. Tekmeci so mu pobegnili, do konca se jim je sicer približal, a mu je za prehitevanje zmanjkalo časa. Tako je zasedel 15. mesto in spet ostal brez vrhunske uvrstitve, na katero letos še čaka.

"Sreče za enkrat nimam, danes je bila to najbrž moja napaka," je dejal Flisar. "Nimam pomislekov glede smučanja, smučam se v redu. Včasih se to v športu zgodi, da imaš nekajkrat zapored nesrečo in nato hitro padeš v nek slab občutek. Moram reči, da se meni to ni zgodilo. Jezen sem, to ne morem zanikati, a vase ne dvomim. Si zaupam, smučam dobro in ta trend ne more trajati večno. Vprašanje časa je, kdaj se bo to obrnilo. Če ne jutri, pa na naslednjih tekmah," ni zaskrbljen Štajerec, ki pa vendarle ima nekaj pomislekov: "Če bo na vseh tekmah do PjeongChanga tako, kot je do zdaj, potem zdaj dam besedo, da po olimpijskih igrah ne bom več tekmoval na tekmah svetovnega pokala. Očitno mi potem ta sezona res ni usojena in grem raje na plažo."

Peter Prevc s kolajnama ZOI 2018 Šport Sloveniji napovedujejo dve medalji, ene zagotovo ne bo

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.