Šport > Zimski športi
173 ogledov

Na začetku sezone smola za Flisarja

filip flisar smučarski kros Profimedias
Uvodna tekma svetovnega pokala v smučarskem krosu v Val Thorensu se ni iztekla po slovenskih željah.

Filip Flisar se je s petim časom kvalifikacij uvrstil v izločilne boje uvodne tekme svetovnega pokala v smučarskem krosu, a je imel že v osmini finala smolo, tako da je izpadel in na koncu zasedel 18. mesto. Blaž Ogorelc, ki se je po poškodbi in dolgem odmoru spet vrnil v karavano, je izpadel že v kvalifikacijah, zasedel je 53. mesto.

"Naš šport ni plavanje ali atletika, v katerih zmagaš, če si najboljši. Pri nas je rezultat odvisen še od marsičesa drugega, zgodi se lahko marsikaj in najboljši ne zmaga," je pred začetkom uvodne tekme dejal brkati in bradati Mariborčan, s tem pa, kot da bi iskal nesrečo. Ta je prišla že v prvi izločilni vožnji, v kateri je Mariborčan odlično startal, nato pa prvo mesto prepustil izkušenemu Alexu Fivi. Toda Švicar je bil nekaj trenutkov pozneje nepazljiv, zapeljal je s proge, pri tem pa zaprl pot Slovencu. Flisar se je izognil trku, a se povsem ustavil, do konca pa ni mogel več dohiteti Šveda Erika Moaberga in Francoza Terenca Tchiknavoriana, ki sta ga pred tem z veliko sreče prehitela ter si nabrala veliko prednost.

Peter Prevc s kolajnama ZOI 2018 Šport Sloveniji napovedujejo dve medalji, ene zagotovo ne bo

Tchiknavorian se je v nadaljnjih vožnjah nato celo dokopal do tretjega mesta, prehitela sta ga le zmagovalec Christoper Delbosco in domačin Arnaud Bovolenta. Pri ženskah je zmagala Švedinja Sandra Naeslund pred Avstrijko Heidi Zacher in Kelsey Serwa.

V soboto naj bi bila v Val Thorensu na sporedu še ena tekma, a vremenska napoved je slaba, v francoskih Alpah naj bi močno snežilo, tako da tekmovalci ne verjamejo, da bodo organizatorji lahko izpeljali še drugo preizkušnjo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.