Šport > Zimski športi
68 ogledov

Fotografija "dvojnega stranišča" povzročila vihar na Twitterju

dvojni WC Soči biatlonski center ZOI 2014 Reševalni pas/Twitter
Fotografija britanske hiše BBC, na kateri je sta dve WC školjki v enem prostoru, je med ruskimi uporabniki Twitterja povzročila pravi vihar.

Fotografija iz biatlonskega centra v Sočiju, ki jo je posnel moskovski dopisnik medijskega giganta BBC Steve Rosenberg in jo objavil na svojem Twitter profilu, je opazilo in na svoj profil naložilo veliko njegovih sledilcev. Med njimi tudi Aleksej Navalni, vodja ene od ruskih opozicijskih strank.
Navalni se je ob tem spraševal, za kaj so porabili približno 37 milijard evrov (1700 milijard rubljev), kolikor naj bi znašal proračun za ZOI 2014.

Fotografija dveh straniščnih školjk v enem prostoru je seveda izzvala smeh in številne šaljive opazke. "Dve stranišči - 28.000 rubljev. Olimpijski center za medije - 1,5 milijarde rubljev. Globalna sramota - neprecenljivo," se je zapisalo enemu od "tviterašev".

"Razumejo potrebe istospolnih"

Drugi so se šalili tudi na račun kontroverznega ruskega zakona o "gejevski propagandi", ki je številne sicer napeljal k bojkotu Sočija kot prireditelja iger. "Vidite, tako razumejo potrebe istospolnih skupnosti," se je zapisalo drugemu šaljivcu. 

V evropskem delu Rusije sicer redko opazimo tovrstna stranišča, a ruski novinar Nikita Likačev je v svojem blogu za Tjournal zapisal, da stvar še zdaleč ni neznana v bolj vzhodnejših predelih Rusije. Tudi na Kitajskem ni skupno opravljanje potrebe na javnem mestu nič nenavadnega.

Komentarjev 3
  • Žurnalček 08:02 22.januar 2014.

    Pa od kje mislite , da izvira rek "skupinsko sranje". Ne samo , da sta dve školjki v istem prostoru, v Gruziji sem jih naštel 12 in vsak sedi na svoji in meditira .

  • Pepe007 07:47 22.januar 2014.

    To niti ni tako redko... Delno ima tudi smisel.

  • Stolp 20:32 21.januar 2014.

    Tudi pri nas sem že videl javno stranišče(mislim da je bila neka oštarija) kjer sta bila WC školjka in pisoar v enem prostoru t.j. kabini. Ne vem ali je tisti ki je to načrtoval in postavljal oz. lastnik teh prostorov ...prikaži več sploh imel kaj v glavi.