Šport > Zimski športi
39319 ogledov

Grozljiv padec nosilke olimpijske medalje! Z glavo z vso silo udarila ob tla

Abigail Strate Profimedia
Slovenke si bodo v lepem spominu ohranile Courchevel, kar pa ne moremo reči za kanadsko skakalko Abigail Strate.

Tudi tretja tekma poletne velike nagrade smučark skakalk se je v soboto končala po slovenskih notah, s še tretjo letošnjo slovensko zmago, drugič z dvojno.

Urša Bogataj Nika Križnar Poletna VN Šport Slovenki znova razred zase, navdušila tudi Nika Prevc!

V francoskem Cuorchevelu je bila v soboto še drugič letos najboljša Urša Bogataj, drugo mesto pa je zasedla Nika Križnar, zmagovalka druge tekme sezone, medtem ko sta slovenski uspeh dopolnili Nika Prevc, ki je zasedla četrto mesto, in Katra Komar, ki se je uvrstila na 18. mesto.

Poleg slovenske dominance pa je tekmo smučarskih skakalk zaznamoval grozljiv padec bronaste skakalke z mešane ekipne tekme Olimpijskih iger Abigail Strate, ki pa začuda ni utrpela hujših posledic

Abigail Strate | Avtor: Profimedia Profimedia

Stratova je v prvi seriji celo poskrbela za daljavo dneva, ko je doskočila pri 128,5 metrih (Bogatajeva je za primerjavo skočila 125,5 m in 123,5 m), a pri doskoku ni vzdržala pritiska, tako da je grdo z glavo treščila ob doskočišče.

Izgledalo je grozljivo, toda Stratova je pokazala, iz kako trdega testa je, saj je nastopila že v drugi seriji ter kljub enemu vpisanemu padcu tekmo končala celo na odličnem sedmem mestu.

Da s tekmovalko resnično ni nič hujšega, pa je potrdila tudi njena objava na socialnih omrežjih, ko je objavila posnetek padca, zraven pa dopisala: "Današnja lekcija, kako se NE pristane."

Prav tako je objavila tudi fotografijo čelade, ki je prejela najhujši udarec, zraven pa svoje sledilce še enkrat pomirila, da je z njo vse v najboljšem redu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.