Šport > Zimski športi
4599 ogledov

Hrvati besni: "To je svetovni pokal, ne pa vaška dirka!"

filip zubčić Reševalni pas/Twitter
Hrvaški smučar je drvel s hitrostjo od 70 do 80 km/h, ko se je pred njim nenadoma pojavil delavec v ciljni areni.

Hrvat Filip Zubčić se je v finalni vožnji veleslaloma v Alta Badii z nekaj sreče in obilico spretnosti izognil trčenju z delavcem v ciljni areni, ki si ne bi mogel izbrati slabšega trenutka za prečkanje proge.

Deževale psovke Šport Hrvat znorel po incidentu na ciljni črti: "Je*o ti bog ..."

Zubčić je proti cilju drvel s skoraj 80 km/h, z obrazom usmerjenim v tla, tako da je moškega opazil šele v zadnjem hipu. Odločali so centimetri, a se je na koncu vse srečno končalo.

Hrvat se je v cilju verbalno znesel nad delavcem, ki se mu za nepazljivost ni niti opravičil.

"Znorel sem. To je svetovni pokal, ne pa neka vaška dirka. Nisem mogel verjeti," je povedal za hrvaške medije. "Še nikoli v karieri se mi ni zgodilo kaj takšnega. Ne vem, kaj je ta človek počel tam, mislim, da je hodil po ciljni črti," je dodal.

žan kranjec Predčasno darilo Šport Kranjec še nikoli tako visoko

"Smučarji na tem delu steze gledajo v tla, da bi dosegli čim večjo hitrost. Videl sem ga tik pred zdajci. Ne vem, kako hitro sem šel, rekel bi, da okrog 70 do 80 km/h. Še sreča, da ga nisem zadel. Meni verjetno ne bi bilo nič, kdo ve, kaj bi se zgodilo z njim."

"Po dirki sem ga videl, ni se mi opravičil, vsak je šel svojo pot. Na posnetku je vse skupaj izgledalo še bolj grozno. Zgrešil sem ga za kakšnih deset centimetrov. To je bilo zelo neugodno. Zato sem začel preklinjati," je pojasnil.

Povedal je še, da se za pritožbo niso odločili, ker bi vse skupaj predolgo trajalo, stanje proge pa bi se do njegovega drugega nastopa še poslabšalo. "Ne vem, koliko časa sem izgubil zaradi njega, a mislim, da ne preveč," je zaključil 26-letnik.

Žan Kranjec Alta Badia Alpsko smučanje Šport Kranjec v kaosu na kultni progi ujel stopničke!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.