Šport > Zimski športi
855 ogledov

Kranjec in Hadalin sta se morala vrniti v hotel

žan kranjec Epa
Močan veter je preprečil izvedbo slalomske tekme v Val d'Iseru.

Organizatorji so zaradi izredno slabih vremenskih razmer morali odpovedati slalomsko tekmo v Val d'Iseru.

Na startu druge letošnje preizkušnje v počasnejši od obeh tehničnih disciplin sta bila tudi dva Slovenca. Štefan Hadalin bi se moral na progo podati s številko 18, Žan Kranjec pa 27.

Uvodni moški slalom sezone v Leviju je dobil Norvežan Henrik Kristoffersen. Točke sta na Finskem osvojila tudi Kranjec (21. mesto) in Hadalin (23. mesto).

Slalom v Val d'Iseru bi se moral začeti ob 9.30, a so ga zaradi premočnega vetra prestavili za eno uro. Tudi ob 10.30 izvedba tekme ni bila mogoča, zato so začetek zamaknili za dodatne pol ure in spustili start.

Ob 11.00 so prvo vožnjo prestavili na 11.15, takrat še na 11.30, nato pa so tekmo dokončno odpovedali. 

Odpasli slalom bo na sporedu v nedeljo, s tem pa je odpadla izvedba veleslaloma, na katerem bi novo vrhunsko uvrstitev lovil Kranjec.

Kot je iz Francije sporočil glavni trener slovenske moške ekipe za tehnične discipline Klemen Begant, so bili pogoji v Val d'Iseru dopoldan nemogoči, tako da je prestavitev na jutri bolj smiselna.

"Veter je bil premočan, pogoji ne bi bili enaki za vse tekmovalce, tako da je takšna odločitev organizatorja pričakovana in smiselna," je prepričan Bergant. Snežna podlaga je sicer solidno pripravljena, tako da se v nedeljo ob lepšem vremenu obeta lepa tekma iz običajnega startnega mesta.

"Če bi danes izvedli tekmo iz nižjega startnega mesta, bi bil slalom pravzaprav krajši od tistega, ki ga vozijo starejši in mlajši dečki. To pa za ugled svetovnega pokala ni dobro, tako da sem vesel odločitve," je sklenil Bergant

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice