Šport > Zimski športi
61 ogledov

Hrvati ostali brez obeh tekem, zdaj v Bormio

slalom zagreb mikaela shiffrin Frida Hansdotter Erin Mielzynski Reuters
Predvidena prva slaloma za svetovni pokal v letu 2014 na zagrebškem Sljemenu, ženski je bil predviden 4. januarja, moški pa 6. januarja, sta odpovedana. Izpeljali jih bodo v Bormiu.

Zaradi visokih temperatur in za smučanje neugodnih vremenskih obetov je Mednarodna smučarska zveza (FIS) danes potrdila, da tekem v hrvaški prestolnici ne bo.

FIS je hitro začela z iskanjem nadomestnih prirediteljev. Kot alternativa za Zagreb sta se omenjala Sestriere in Garmisch Partenkirchen, avstrijska prizorišča pa zaradi tekem novoletne skakalne turneje tokrat niso prišla v poštev.

FIS se je kasneje odločil za Bormio. Tam bo v nedeljo na sporedu moški smuk, dekleta pa naj bi na tem prizorišču 5. januarja vozila še slalom. Fantje bodo slalom pod žarometi odvozili 6. januarja. To je štiri ure po odpovedi Zagreba sporočila krovna smučarska organizacija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.