Šport > Zimski športi
627 ogledov

"Ilka je na pravi poti!"

ilka štuhec Epa
Ilka Štuhec zadovoljna po prvem pokoronskem treningu.

Slovenska smučarka Ilka Štuhec je po koncu koronakrize, ki je odnesla spomladanske treninge na ledenikih, v teh dneh opravila priprave s svojo ekipo v švicarskem Zermattu. Nad njeno smuko je znova v živo bdel tudi glavni trener Stefan Abplanalp, opravili so šest dni kakovostne smuke, so sporočili iz tabore najboljše slovenske smučarke.

Trening na Kaninu je bil sicer podlaga za obnovitev osnov, ki pa jih dvakratna zaporedna svetovna prvakinja v smuku želi zdaj nadgrajevati in v novo sezono vstopiti kar se da dobro pripravljena. Po krajšem sklopu kondicijskih priprav se je z ekipo teden dni mudila v Zermattu, ki je glede na poletni čas ponudil odlične razmere.

Stefan Abplanalp | Avtor: Profimedia Profimedia

"Delali smo na osnovah, položaju trupa, tehničnih izvedbah, da čim prej osvojimo osnovne elemente, za katere je zdaj čas. Tehnični del s Kanina smo prenesli na lažji trening z vratci, od veleslaloma do superveleslalomske postavitve, nekaj je bilo drsalnih zavojev," je podrobnosti pojasnil njen trener.

Štuhčeva je lahko spet preizkusila smuči za hitre discipline. "Lepo je bilo stati na vseh ostalih smučeh kot le na slalomskih na Kaninu. Naredili smo nekaj uvodnih treningov, s tem sem zelo zadovoljna. Sledi standardno morje, kjer se odmaknemo od smučanja in naredimo sklop kondicijskih priprav. Avgusta se vračamo na sneg," je pojasnila Ilka Štuhec.

Ilka Štuhec | Avtor: Saša Despot Saša Despot

V njenem taboru se zavedajo, da je zaradi pandemije novega koronavirusa še veliko neznank pred začetkom nove sezone, a se s tem ne obremenjujejo preveč. "Za to obdobje leta smo imeli zelo dobre razmere. Ilka je dosegla cilje, pred nami pa je še veliko dela. Je na pravi poti," je dodal trener Abplanalp.

V naslednji sezoni bo sicer na sporedu tudi svetovno prvenstvo, krovna zveza Fis je tekmovanje ta teden potrdila v prvotno predvidenem terminu februarja 2021 v italijanski Cortini d'Ampezzo.

 
Komentarjev 1
  • sam1 06:45 04.julij 2020.

    Važno,da je gospodična zadovoljna.....