Šport > Zimski športi
268 ogledov

Ilka Štuhec: "Zadnja beseda je moja!"

Ilka Štuhec Saša Despot
Sestava nove ekipe je bila vse prej kot lahka naloga, priznava vodja ekipe Darja Črnko.

Ilka Štuhec je samozavestno zakorakala v novo obdobje njene profesionalne kariere, v katerem jo bo vodil švicarski trener Stefan Abplanalp. Poškodba, zaradi katere je morala dvakratna svetovna prvakinja predčasno končati lansko sezone, je zdaj dokončno stvar preteklosti.

Ilka Štuhec Preroško Šport "Nisem se nameraval vrniti, a če pokliče Ilka Štuhec ..."

"Katera poškodba?" se je na vprašanje najprej šaljivo odzvala Štuhčeva, nato pa nadaljevala v bolj resnem tonu. "Super sem. Treniram normalno. Zelo sem vesela, ker imamo nekatere nove pristope k treningu. Še vedno je vse skupaj kot igra. Morda se sliši smešno, ampak vsak dan najdem nov izziv oziroma ga dobim od Janija (Grila, strokovnjak za fizično pripravo, op. a.). Če slučajno ne gre, se poskušam temu vsaj približati."

Ilka Štuhec | Avtor: Saša Despot Saša Despot
O procesu sestave ekipe je Mariborčanka razkrila, da so se z novimi sodelavci odlično ujeli, več zaslug za iskanje pravih kandidatov pa gre njeni mami Darji Črnko: "Na koncu se odločim jaz. Kot je že rekla mama, ne poznam vseh podrobnosti, niti se nisem nikoli preveč ozirala naokoli. O predlaganih ljudeh sem razmislila in ko smo se srečali, smo se ujeli. Imela sem kar nekaj časa, da vse skupaj temeljito premislim. Srečala sem se z vsakim članom ekipe posebej. Pomembno je, da se razumimo, da se začutimo in potem lahko skupaj funkcioniramo. In tukaj so," je dodala Štuhčeva.

Darja Črnko: "Ekipa je vrhunska!"

"Imeli smo ogromno idej. Izbrali smo najboljše in prepričani smo, da bo to obrodilo sadove. Ilki sem potem predstavila te ljudi. Ko se zagledajo, je to to ali pa pač ne. Mirna sem in ponosna, ker sem sestavila vrhunsko ekipo. Vsi so pridni in se zelo trudijo. Pogovorili smo se tudi o načrtih za prihajajočo sezono. Priprave bomo oddelali v Evropi, razen če bo res kritično, bomo odšli v Čile. Na sneg naj bi se vrnili konec avgusta, tako da bomo imeli do zime še dovolj časa. Računamo, da bo sezono začela v Lake Louisu. Verjamemo v to. Ilka je na 110-odstotnih obratih. Želi si delati. Spet je moramo 'bremzati'. Še vedno je ista," je pojasnila vodja Ilkine ekipe.

Darja Črnko | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Težko je bilo izbrati. Pred tem sem to delala samo enkrat v življenju, ko smo izbirali prejšnjega trenerja. Aleš (Sopotnik, serviser, op. a.) je poznal tudi Stefana in ogromno drugih. Tudi midve sva razmišljali, kdo bi bil pravi za nas, ker smo posebni in majhni. Trener mora znati delati z eno tekmovalko. Kar naenkrat so nas začeli klicati drugi ljudje, ki so mislili, da jih poznamo, vendar jih nismo. Včasih je bilo malo nerodno. Veliko sem se posvetovala z Alešem. Na koncu smo kar hitro vedeli, koga si želimo. Potrebujemo ljudi z izkušnjami. V preostanku Ilkine kariere ne bomo odkrivali tople vode" je dodala Črnkova.

Ilka Štuhec | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.