Šport > Zimski športi
10473 ogledov

Ilka Štuhec odpihnila vso konkurenco!

Ilka Štuhec Profimedia Ilka Štuhec.
Slovenska smučarska zvezdnica se v Švici počuti odlično.

Slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec je bila najhitrejša na današnjem uradnem treningu smuka pred sobotno tekmo za svetovni pokal alpskih smučark v Crans Montani v Švici. Štuhec se je na progo pognala s številko devet in s časom 1:26,75 za kar 91 stotink sekunde prehitela do takrat vodilno domačinko Laro Gut-Behrami. Tretja, Američanka Isabella Wright, je za danes zelo hitro Slovenko zaostala že 1,22 sekunde.

Današnji uradni preizkus smukaške proge je bil prvi in edini pred sobotno tekmovalno preizkušnjo v smuku. Četrtkov trening so odpovedali zaradi pretoplega vremena, ki je zmehčalo snežno podlago.

V Crans Montani sta v soboto in nedeljo načrtovana smuk in superveleslalom. Začetek obeh tekem je ob 11. uri.

Edina slovenska tekmovalka v hitrih disciplinah alpskega smučanja v posebnem seštevku discipline zaseda drugo mesto. Boljša je zgolj Italijanka Sofia Goggia, ki ima 108 točk prednosti pred Mariborčanko. Goggia današnjega treninga ni končala in je odstopila. Švicarka Jasmine Flury, presenetljiva zmagovalka smuka na SP v Franciji, je trening končala na 21. mestu (+2,40). Na startu ni bilo vodilne smučarke v skupnem seštevku svetovnega pokala Američanke Mikaele Shiffrin.

Pred svetovnim prvenstvom v Franciji je Ilka Štuhec zmagala na smuku za svetovni pokal v Cortini d'Ampezzo ter vpisala še dve uvrstitvi na drugo mesto. V Crans Montani bo lovila svojo 11. zmago in 21. uvrstitev na oder za zmagovalke v svetovnem pokalu.

Po tekmah v Crans Montani specialistke za hitre discipline pred finalom sezone v Andori čaka le še postanek v Kvitfjellu na Norveškem v začetku marca, kjer sta na sporedu smuk in dva superveleslaloma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice