Šport > Zimski športi
1196 ogledov

Ilka Štuhec še naprej premika meje

Ilka Štuhec Profimedia
Štuhčeva še 18. postala državna prvakinja, Čater devetič.

Ilka Štuhec nadaljuje z odličnimi predstavami tudi po koncu sezone mednarodnih tekmovanj na najvišji ravni. Mariborčanka je po smuku danes na avstrijski strani Pece zmagala še na tekmovanju alpskih smučark v superveleslalomu. Tekma je štela za slovensko državno prvenstvo. Štuhec je vpisala rekordni 18. naslov državne prvakinje Slovenije.

To je bil za 32-letno slovensko šampionko šesti naslov slovenske prvakinje v superveleslalomu, prvi po letu 2015. Jure Košir je na DP osvojil 13 naslovov, Rok Perko 10, po devet jih imajo Tina Maze, Ana Drev in Štefan Hadalin. Štuhec, ki je v smuku sezono svetovnega pokala končala z dvema zmagama kot druga najboljša smukačica, se je veselila svoje prve superveleslalomske zmage v več kot štirih letih.

Pred današnjo zmago na Peci je Štuhec konkurenco na tekmi v superveleslalomu nazadnje premagala 19. decembra 2018 na tekmi svetovnega pokala v Val Gardeni. Takrat v Italiji je tako kot tokrat na Koroškem najprej zmagala na smuku in nato na superveleslalomu.

Štuhec je na današnji tekmi slavila s prednostjo 60 stotink sekunde pred Poljakinjo Maryno Gasienico-Daniel ter 1,22 stotink sekunde pred Avstrijko Leo Lipburger. V razvrstitvi državnega prvenstva pa sta drugo in tretje mesto osvojili Nika Tomšič in Neja Dvornik. Tomšič, ki je bila na tekmi sedma, je za Štuhec zaostala 2,40 sekunde, zaostanek devetouvrščene Dvornik pa je znašal 2,82 sekunde.

Meta Hrovat "Iz pokoja" Šport Ena boljših Slovenk v zadnjih sezonah razmišlja o vrnitvi

Avstrijec Otmar Striedinger pa je zmagovalec moškega superveleslaloma na Peci. Predstavnik domače vrste Martin Čater je bil drugi, z zaostankom 47 stotink sekunde, tretje mesto je osvojil Italijan Pietro Zazzi (+0,68).

Čater je tako osvojil naslov državnega prvaka v razvrstitvi slovenskega prvenstva v superveleslalomu. Rok Ažnoh (+0,96), ki je bil danes peti na tekmi, je v razvrstitvi DP prišel do drugega mesta, Klemen Kosi, osmi na tekmi (+1,18), pa je v razvrstitvi slovenskega prvenstva osvojil tretje mesto. Miha Hrobat, ki si je skupaj s Čatrom v sredo razdelil naslov državnega prvaka v smuku med člani, je bil v konkurenci tekme 14. (+1,81) ter četrti v razvrstitvi DP. Čater je prišel do svojega devetega naslova državnega prvaka, petega v superveleslalomu.

V ženski konkurenci je danes tekmovalo 35 tekmovalk, v moški pa 79 tekmovalcev. Na Peci bodo v okviru DP v petek izpeljali še tekmovanje v alpski kombinaciji.

V nedeljo pa bodo na Mariborskem Pohorju izpeljali slaloma. Gre za prestavljena slaloma, ki bi morala biti prejšnjo soboto v Kranjski Gori. Veleslalomska naslova sta osvojila Neja Dvornik med članicami in Žan Kranjec med člani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice