Šport > Zimski športi
283 ogledov

Kranjec in Dvornik zasedla prestol v Kranjski Gori

Žan Kranjec Profimedia
Na Gorenjskem se je mudila slovenska alpska elita.

Slovenska alpska smučarja Žan Kranjec v moški in Neja Dvornik v ženski konkurenci sta zmagovalca veleslalomskih tekem v Kranjski Gori, ki sta šteli za slovensko državno prvenstvo.

To je drugi naslov državnega veleslalomskega prvaka za Kranjca, ki je bil na slovenskem državnem prvenstvu v veleslalomu najboljši že lani. Dvornik je osvojila svoj peti naslov državne prvakinje, drugega v veleslalomu.

Kranjec je vodil že po prvi vožnji, v finalu pa je zadržal prednost pred reprezentančnim kolegom Štefanom Hadalinom, ki je na drugem mestu v razvrstitvi tega tekmovanja za Kranjcem zaostal 59 stotink sekunde. Tretje mesto na tekmi je zasedel Noel Zwischenbrugger iz Avstrije z zaostankom 1,61 sekunde.

Kranjec in Hadalin sta bila najboljša na tekmi in najboljša Slovenca danes. Anže Gartner (+3,16) je bil sedmi danes ter tretji v razvrstitvi državnega prvenstva v veleslalomu. V prvi petnajsterici so bili od članov domače vrste še Matevž Rupnik (+5,63) na 13., Rok Ažnoh (+6,20) na 14. in Martin Čater (+6,55) na 15. mestu.

Neja Dvornik | Avtor: Epa Epa

Pri ženskah so bile na prvih treh mestih v končni razvrstitvi današnje tekme tri Slovenke. Dvornik (na zgornji fotografiji) je slavila s prednostjo 37 stotink sekunde pred Ano Bucik in s prednostjo 55 stotink sekunde pred Niko Tomšič, ki sta zasedli drugo oziroma tretje mesto.

Dvornik je vodila že po prvem delu današnjega ženskega veleslaloma, ki je potekal na presenetljivo dobro ohranjeni podkorenski strmini kljub zelo spomladanskim razmeram.

V Kranjski Gori bodo v soboto izpeljali še slaloma za državno prvenstvo. V okviru 32. državnega prvenstva Slovenije v alpskem smučanju bodo prihodnji teden izpeljali še tekme v hitrih disciplinah. Te bodo na Peci na Koroškem.

Andreja Slokar Okrevanje Šport Takšno je trenutno stanje poškodovanih slovenskih smučark Ilka Štuhec Finance Šport Shiffrin in Odermatt pričakovano na vrhu, kaj pa Slovenci? Ilka Štuhec Ilkina ocena sezone Šport Edina stvar, ki jo še danes obžaluje: "Potrebovala sem čas, da sem to predelala" Tessa Worley Kraljica veleslaloma Šport Slovo tudi ene največje vseh časov
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.