Šport > Zimski športi
322 ogledov

Ilka Štuhec se vrača na sneg

Ilka Štuhec Saša Despot tiskovna konferenca Ilke Štuhec
Kmalu že na ledeniku.

Aktualna svetovna prvakinja v smuku Ilka Štuhec uspešno nadaljuje s pripravami na novo smučarsko sezono, so sporočili iz njene ekipe. "Morski" del priprav je Štuhčeva uspešno zaključila, konec avgusta pa se bo vnovič podala na sneg.

Za razliko od preteklih sezon ekipa letos ne načrtuje priprav v Južni Ameriki. Zaradi napovedanih dobrih razmer za delo na evropskih ledenikih bo ekipa s snežnimi treningi začela konec avgusta v Zermattu v Švici in v Saas Feeju.

Do takrat bo Štuhčeva nadaljevala s fizičnimi in kondicijskimi pripravami, ki so ključne za uspeh v zimskem delu sezone. Pod vodstvom kondicijskega trenerja Janija Grila in fizioterapevta Davida Martina Kukovca priprave do tega trenutka potekajo zelo dobro. Poškodba kolena, zaradi katere je morala Štuhčeva izpustiti zaključek lanske sezone, je že nekaj časa stvar preteklosti in ne ovira poteka treningov.

Sezona se bo za trenutno najuspešnejšo slovensko smučarko začela s tekmo v kanadskem Lake Louisu, kjer bo 6. decembra na sporedu prvi smuk nove sezone v alpskem smučanju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice