Šport > Zimski športi
256 ogledov

Izjemen obet pred drugo tekmo novoletne turneje

Anže Lanišek Profimedia
Slovenski skakalci so dobro ogreti pred drugo preizkušnjo 72. novoletne turneje v Garmisch-Partenkirchnu.

Slovenski smučarski skakalci bodo na drugi tekmi turneje štirih skakalnic v nemškem Garmisch-Partenkirchnu ciljali na najvišja mesta. To so nakazale nedeljske kvalifikacije, ki jih je dobil Anže Lanišek. Na tekmi bodo nastopili še trije Slovenci, Timi Zajc je bil peti, Peter Prevc sedmi, Lovro Kos pa 15. Prva serija se bo začela ob 14. uri.

Anže Lanišek Novoletna turneja Šport Slovenec naboljši, še dva med sedem, eden pa diskvalificiran

Lanišek je v kvalifikacijah v nekoliko slabših razmerah od najbližjih zasledovalcev skočil 134 m bil za točko in pol boljši od zmagovalca Oberstdorfa ter posledično vodilnega na turneji, domačina Andreasa Wellingerja. Domžalčana v prvi seriji čaka dvoboj s Poljakom Piotrom Žylo, ki je bil v kvalifikacijah 50.

Tudi svetovni prvak iz Planice Zajc je na drugi postaji turneje štirih skakalnic skakal bolje, v prvi seriji pa ga čaka prestižni dvoboj s švicarsko legendo Simonom Ammannom. Peter Prevc v prvi seriji prav tako ne bi smel imeti preveč zahtevnega dela, udaril se bo s 44. iz kvalifikacij, Nemcem Martinom Hamannom.

Wellinger Afera Šport Škandal na novoletni turneji: zmagovalca bi morali diskvalificirati!

Kos bi v kvalifikacijah končal še precej višje, če ne bi imel težav z doskokom. Skakalec, ki doslej sploh še ni izgubil dvoboja na turneji, se bo pomeril z Američanom Erikom Belshawom.

Na tekmi od Slovencev ne bo le Domna Prevca, ki so po pregledu opreme zaradi neustreznega dresa diskvalificirali.

Po tekmi v Garmisch-Partenkirchnu sledi še avstrijski del turneje s preizkušnjama v Innsbrucku (3. 1.) in Bischofshofnu (6. 1.).

Ženske danes čaka druga polovica turneje dveh večerov v Oberstdorfu. Posamična tekma se bo začela ob 16.15, kvalifikacije 75 minut prej. Skupno vodstvo bo branila zmagovalka tekme v Garmischu, slovenska najstnica Nika Prevc.

Nika Prevc Novoletna turneja Šport Prva tekma turneje s prvo slovensko zmago

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.