Šport > Zimski športi
40 ogledov

Janus: Težko bi povedal kaj pametnega

goran janus trener skoki Profimedias
Peter Prevc na 2. tekmi smučarjev skakalcev v japonskem Sapporu ni uspel ponoviti sobotnega dosežka, ko je slavil svojo 22. zmago v karieri. Tokrat je bil šesti, kar je njegova peta zaporedna uvrstitev med najboljših deset. Z drugo tekmo sta bolj kot s prvo tekmo, ko sta ostala brez točk zadovoljna Domen Prevc (20. mesto) in Jernej Damjan (24. mesto). Trener Gordan Janus je imel po tekmi zelo mešane občutke.

Goran Janus je po klasični japonski tekmi realno ocenil dogajanje na Okurayami: "Težko bi kaj pametnega povedal po današnji tekmi. Res si enostavno moral imeti srečo. Ni bilo vse odvisno od samih skokov, imeti si moral tudi srečo. Če nad hrbtiščem nisi imel vzgona, si po domače "pikiral". Na koncu sem z rezultati zadovoljen, odlično šesto mesto Petra, v točkah še Domen in Jernej. Peter je v prvem skoku naredil drobno napako, drugi je bil odličen."

Pri Domnu so spremenili položaj v počepu. Janus je to pospremil z naslednjimi besedami: "Vesel sem, da je naredil premik in da s tega lahko stopnjujemo naprej." Druga tekma v Sapporu je bila tudi na trenerski tribuni bolj stresna kot prva: "Če nisi imel pogojev, je bilo čutiti nelagodje. Vsak trener je potarnal pri sebi in to je bilo tudi vse. Na naslednjih tekmah v Južni Koreji si želimo, da naberemo čim več novih točk svetovnega pokala."

Peter Sapporo zapušča vesel

Peter Prevc je bil po novi loterijski tekmi znova lahko veselega obraza: "S tekmo sem zelo zadovoljen, glede na to, kako se je razpletla in koliko težav s pogoji je imelo ogromno fantov. Zadovoljen sem s tem, kako sem jo odenesel. Tudi s prikazanimi skoki sem zadovoljen, sploh drugi je bil res tisti, katere skakalec išče. Že v prvem skoku pazil na to, da ne bom naredil iste napake kot včeraj v poizkusnem in nekako se je sešlo. Res pa je tudi, da sem včeraj v poizkusni seriji skakal z dresom za trening, danes sem takoj za kvalifikacije oblekel tekmovalni dres, ker ob spremenljivih pogojih nikoli ne veš."

Kljub temu, da je na skakalnici zbran vsak tekmovalec le zase, pred svojim nastopom vseeno vidi nekaj sotekmovalcev in vidi, kakšni pogoji vladajo na skakalnici: "Neko grobo oceno dobiš, ampak še vedno zaupaš v to, da te bo žirija spustila v poštene pogoje. Moraš razmišljati pozitivno, da bodo pogoji mogoče celo malo na tvoji strani, zato se lahko osredotočiš na svoj nastop. Zadnjih sedem skakalcev pred tabo pa sploh ne veš kakšni pogoji so bili, dobri ali slabi, zato je o tem skoraj brezveze razmišljati, potrebno je biti le osredotočen."

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice