Šport > Zimski športi
1 ogledov

Janus: Želim si, da bi fantje uživali

Janus smučarski skoki skakalci novinarska konferenca Anže Petkovšek
Na finalu svetovnega pokala na Bloudkovi velikanki se bo predstavilo 13 slovenskih skakalcev in pet skakalk.

Na zadnjih tekmah svetovnega pokala v sezoni, ki bodo ta konec tedna v Planici, se bo pred domačimi navijači predstavilo kar 13 slovenskih skakalcev, prvič pa bo na finalu tudi ženska tekma, na kateri bo nastopilo pet slovenskih skakalk. Prvič po 16 letih bo finale na skakalnici in ne na letalnici, na kateri so slovenski orli poželi velike uspehe.

Prav dejstvo, da bo tekma na prenovljeni Bloudkovi velikanki in ne na letalnici, je lepa priložnost za mlajšo generacijo slovenskih skakalcev, ki bodo dobili možnost za nabiranje prvih izkušenj v svetovnem pokalu.

Janus želi, da bi fantje uživali

Poleg izkušenih Petra Prevca, Roberta Kranjca, Jerneja Damjana in Jurija Tepeša bo glavni trener Goran Janus v jutrišnjih kvalifikacijah pred domačimi navijači po skakalnici spustil še Tomaža Nagliča, Nejca Dežmana, Jako Hvalo, Roka Justina, Anžeta Semeniča, Matjaža Pungertarja, Ceneta Prevca, Roberta Hrgoto in najmlajšega med njimi, Anžeta Laniška.

"Vesel sem, da imamo kvoto 13 skakalcev, kar bomo lahko izkoristili v četrtek in nedeljo. V preteklih letih smo lahko nacionalno kvoto izkoristili le na eni tekmi, letos pa jo bomo lahko na dveh. Želim si le to, da bi fantje v skokih uživali in da bo šlo čim dlje," si je pred zadnjimi tekmami zaželel Janus.

Damjan: "Lažje bo spati"

Prvi državni prvak na prenovljeni Bloudkovi lepotici Tepeš, ki je lansko sezono v Planici kronal z zmago na letalnici bratov Gorišek, tokrat večjih pričakovanj pred koncem sezone nima: "Kakšnih večjih rezultatov ne morem pričakovati, ker mi trenutno ne gre najbolje, a upam, da bom vsaj na domači skakalnici lahko skočil med najboljših 30, kar bi bil zame vsaj približno dober konec sezone."

Eden najizkušenejših slovenskih skakalcev Damjan pravi, da bo letos za spremembo spal mirno in povsem brez stresa, saj finalne tekme ne bodo na letalnici. "Občutki pred koncem sezone so dobri, motivacije je dovolj, saj domači navijači naredijo svoje, tako da nam je še lažje. Poskušal bom pokazati največ prav tu doma, bistveno pa je, da bom čim bolj užival in odskakal, kot znam. Z rezultati se ne mislim obremenjevati. Drugače pa bo malo manj stresno kot ponavadi, ker ne bo velikanke, tako da bomo vsi bolj mirno spali, ne le tisti, ki smo bili že velikokrat gor. Drugo leto pa bo spet malo težje spati," je v smehu pojasnil Damjan.

Katja Požun: "Dekleta smo res vesela"

Prvič bo na programu finala sezone tudi ženska tekma, na kateri bodo nastopile Maja Vtič, Katja Požun, Špela Rogelj, Urša Bogataj in Eva Logar. Požunova, ki je tik pred koncem sezone marca na Holmenkollnu prvič letos skočila na stopničke, se veseli zadnjega dejanja:

"Opravičujem se fantom, ampak dekleta smo res vesela, da letos na sporedu finala ni letalnice, saj smo zdaj lahko zraven tudi punce. Zelo se veselim domače tekme, komaj jo čakam in upam, da bo pod Ponce prišlo veliko navijačev, čeprav je zgodnja tekma, saj je sobotna poskusna serija že ob 8. uri. Upam, da nas bodo vseeno prišli spodbujat."

Bolj natrpan program kot ponavadi

Dogajanje pod Poncami se bo začelo v četrtek s kvalifikacijami, ki bodo ob 11. uri. V petek bo ob 14.15 poskusna serija prve moške posamične tekme, v soboto sta na programu kar dve tekmi; ob 9. uri zadnja ženska tekma sezone, ob 11. uri pa še moštvena skakalcev. Zadnje dejanje svetovnega pokala olimpijske sezone pa bo v nedeljo, ko bodo ob 9. uri najprej kvalifikacije, ob 10.30 pa še zadnja moška tekma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.