Šport > Zimski športi
59 ogledov

Košir danes v boju za veliki kristalni globus

žan košir Profimedia
S paralelnim slalomom v nemškem Berchtesgadnu se bo v soboto končala sezona svetovnega pokala alpskih deskarjev na snegu.

Sezona, v kateri so bili tekmovalci izredno izenačeni, posledica tega je, da jih je v skupnem seštevku kar devet v stotih točkah, kar pomeni, da jih ima toliko še možnosti osvojitve velikega kristalnega globusa.

Med njimi je tudi slovenski tekmovalec Žan Košir. Šestintridesetletni Tržičan se je po neuspehu na domačem svetovnem prvenstvu na Rogli praktično vdal in odpisal odmevne dosežke v tej sezoni, a je po zmagi na domači tekmi svetovnega pokala, ki jo je dosegel le nekaj dni po prvenstvu, nepričakovano vendarle dobil še eno priložnost. Drugič v karieri lahko osvoji veliki kristalni globus, trenutno je v skupni razvrstitvi na tretjem mestu.

"Še mene je presenetilo, da se lahko na zadnji tekmi kljub tekmi manj od tekmecev borim za kristalni globus, ki v našem športu pomeni največ. Enega velikega že imam, tudi še enega malega, še nekajkrat sem bil blizu, ko je kot letos odločala zadnja tekma. Imam izkušnje, zato lahko rečem, da vem, kako ga osvojiti. Prepričan sem, da se bo v Nemčiji za njega potrebno uvrstiti na stopničke, najbrž celo zmagati. Nisem obremenjen, sem pa zadovoljen, da se bo odločalo v slalomu," je dejal dobitnik treh olimpijskih kolajn in zmagovalec svetovnega pokala v sezoni 2014/15, ki je doslej tudi edini slovenski deskar, ki je osvojil veliki globus.

Pred zadnjo tekmo svetovnega pokala je v vodstvu Italijan Aaron March, ima dve točki prednosti pred Rusom Dimitrijem Loginovom, ki je na Rogli osvojil naslov svetovnega prvaka v paralelnem veleslalomu, skupne zmage v svetovnem pokalu pa še nima. Košir, letos ima v svoji zbirki tri uvrstitve na stopničke, zaostaja vsega 13 točk.

Poleg Koširja bodo od Slovencev nastopili še Tim Mastnak, Rok Marguč in Jernej Glavan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.