Šport > Zimski športi
5 ogledov

Košir tretji na paralelnem slalomu

Andreas Prommegger EPA
Andreas Prommegger je zmagovalec deskarske tekme svetovnega pokala v paralelnem slalomu v domačem Bad Gasteinu. V finalu je Avstrijec za 0,11 sekunde ugnal rojaka Rolanda Fischnallerja za svojo deseto zmago v svetovnem pokalu. Tretje mesto je osvojil Slovenec Žan Košir, ki je v malem finalu ugnal Američana Justina Reiterja. Rok Marguč je bil 15.

Košir, zmagovalec današnjih kvalifikacij, je tako v Bad Gasteinu končal na tretji stopnički, potem ko mu je vrata v veliki finale zaprl poznejši zmagovalec Prommegger, medtem ko je Marguč končal na 15. mestu. Preostali slovenski deskarji so obstali v kvalifikacijah; Izidor Šušteršič je bil 30., Rok Flander, najboljši Slovenec na minuli tekmi v Carezzi, 35., Jernej Demšar je odstopil, Tim Mastnak pa je bil diskvalificiran.

"Že v kvalifikacijah sta mi uspeli solidni vožnji, kar je bilo za današnjo tekmo zelo pomembno, kajti tisti, ki je bil najboljši v kvalifikacijah, se je lahko odločal, na kateri progi bo nastopil v finalu, kjer je bila danes za razliko od večine tekme samo ena vožnja. S tega vidika sem imel torej najboljše izhodišče. A potem se mi ni izšlo v polfinalu, čeprav menim, da bi tudi tam lahko zmagal. Ampak ne glede na to sem na koncu lahko s tretjim mestom zelo zadovoljen, saj to pomeni, da sem na poti, ki mi nosi dosežke, ki si jih želim," je po tretjem mestu v pogovoru za STA povedal Košir.

"Že na minuli tekmi sem vodil po kvalifikacijah v slalomu, pa sem bil na koncu peti, tokrat sem bil spet najboljši v kvalifikacijah, pa sem vsaj končal na tretjem mestu, tako da gre na bolje. Upam, da bom že naslednji tekmi vodil v kvalifikacijah, pa nato tudi zmagal v finalu," je dejal Košir, ki je po Arosi 2008 in Kreischbergu 2009 še tretjič v karieri osvojil tretje mesto na tekmah svetovnega pokala.

Pred sobotno slalomsko tekmo je Košir napovedal: "Tekma bo jutri že zjutraj oziroma dopoldan, tako da imamo bolj malo časa za počitek, opravil bom vaje za raztezanje. Jutrišnje tekme se zelo veselim, saj me pride spodbujat večja skupina mojih navijačev in prepričan sem, da mi bodo prav oni pomagali v ključnih trenutkih."

Vodja ekipe svetovnega pokala Peter Kotnik pa je o Koširjevem nastopu dejal: "Že v kvalifikacijah je bil Žan daleč najboljši od vseh, tako kakor v Moskvi na tekmi marca lani. Škoda za polfinale proti Prommeggerju, kjer si je lahko izbiral progo. Dvoboj je izgubil povsem na koncu, res za zelo malo je izpustil finale. Ampak tudi tretje mesto je odličen rezultat. Jutri imamo še eno tekmo, treba je ponoviti ali pa izboljšati rezultat."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.