Šport > Zimski športi
10 ogledov

Malijeva do uvrstitve sezone

Miriam Gössner EPA
Miriam Gössner je zmagovalka tekme svetovnega pokala v biatlonu v Ruhpoldingu. Druga je bila Belorusinja Darja Domračeva, ki je zaostala 7,1 sekunde. Obe tekmovalki sta zgrešili po en strel. Tretja je bila Finka Kaisa Mäkäräinen (17,5/1). Najboljša Slovenka je bila Andreja Mali na 15. mestu (+1:05,0/0).

Druga Slovenka na startu Teja Gregorin je današnjo preizkušnjo na 7,5 km končala na 31. mestu (+1:29,7/2).

Gössnerjeva je zmagala že tretjič v sezoni, Malijeva pa je s 15. mestom vpisala svojo najboljšo uvrstitev to zimo. Malijeva se je izkazala na strelišču, kjer je podrla vseh deset tarč. Še posebej hitra je bila v streljanju stoje. "Zelo sem vesela, ker sem zelo s strahom pričakovala današnjo tekmo. Že izbor startnih skupin je bil prava loterija in glede na pogoje v zadnjih dneh, startne številke zadaj niso obetale veliko. Vsaj enkrat se mi je nasmehnila sreča. Proga je ostala trda, sneg zglajen in dokaj hiter, kar mi ustreza. Tudi smuči sem imela zelo dobro pripravljene in sem z dobrim občutkom prihajala na strelišče. Spet sem poskušala streljati čim bolj v ritmu, umirjeno in obenem tudi čim bolj hitro, kar mi je v največji meri tudi uspelo. Tudi za zadnji krog sem ohranila dovolj moči, kar mi je omogočilo obdržati dobro uvrstitev do cilja," se je veselila Malijeva.

Gregorinova manj zadovoljna

Gregorinova je dosegla manj, kot je pričakovala od svojega nastopa. "Leže sem imela še dovolj moči za ničlo, zadnji obisk strelišča pa je bil zelo tresoč; tresle so se mi noge in dve tarči sta ostali nedotaknjeni. Po navodilih trenerja sem začela hitreje in bolj silovito kot ponavadi, kar pa se je kasneje pokazalo v slabši strelski predstavi. Vendarle bo treba v miru analizirati zadevo in premisliti o bodočih taktikah ter o tem, kaj se mi rezultatsko bolj obrestuje," je pojasnila Gregorinova.

V Ruhpoldingu bo v soboto še moški sprint na 10 km prav tako ob 18.15. Slovenske barve bodo zastopali Jakov Fak, Klemen Bauer, Janez Marič in Peter Dokl.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.