Šport > Zimski športi
23 ogledov

Mini katastrofa slovenskega tabora

Miriam Gössner EPA
Biatlonke so na 7,5 kilometrski progi v nemškem Oberhofu opravile s sprintom za svetovni pokal. Kljub dvema kazenskima krogoma je drugič v sezoni zmagala Nemka Miriam Gössner pred Norvežanko Toro Berger in rojakinjo Andreo Henkel, ki sta s streljanjem opravili brezhibno.

Slovenski tabor je doživel pravi mali polom in ostal brez uvrstitve med najboljših 30. Andreja Mali je ob dveh kazenskih krogih in 32. mestu dosegla svojo najboljšo letošnjo uvrstitev, Teja Gregorin pa je že na prvem streljanju zgrešila štirikrat, na koncu pa osvojila 50. mesto. Slovenki sta si s slabim nastopom pripravili tudi skromno izhodišče za nedeljsko zasledovalno tekmo.

"Svoj osebni cilj sem izpolnila že s tem, da sem dosegla strelske čase, kot sem jih trenirala v zadnjih dnevih. Leže sem za prvi strel morala opraviti korekcijo, potem pa sem brezkompromisno odstreljala do konca. Po ena zgrešena tarča je še vedno zelo dober strelski nastop glede na dosežene hitrosti. Proga in pogoji so bili težki, zato sem še toliko bolj zadovoljna tudi s tekaško predstavo. Poskušala sem zdržati do konca in v zadnjem delu še nekoliko pospešiti. To so tudi moje prve letošnje točke, zato sem še posebej vesela, da sem uspela prebiti stanje v katerem sem se znašla na decembrskih tekmah," je strnila občutke Andreja Mali.

Teja Gregorin, ki je vnovič izpadla iz deseterice v skupnem seštevku svetovnega pokala, je boljšo uvrstitev zapravila že na prvem streljanju. "Seveda sem razočarana, vendar se včasih zgodijo tudi takšne tekme. Težko sploh komentiram prvi strelski nastop, saj sem naredila korekcijo v desno, streli pa so bili še vedno usmerjeni levo. Potem sem celo korigirala nazaj na izhodišče in vendarle zadela, kar je še ostalo. Nekako ne morem pojasniti situacije. Seveda me je vsaj nekoliko potolažilo streljanje stoje, vendar pa je bila tekma takrat že izgubljena, obenem pa imam še slabo izhodišče za zasledovanje."

Dvojno rusko slavje, Bauer 14.

Rusa Dimitrij Mališko in Jevgenij Garaničev sta osvojila prvi mesti na sprinterski biatlonski tekmi za svetovni pokal v moški konkurenci. Stopničke je na najnižji dopolnil Norvežan Emil Hegle Svendsen, vsi trije pa so morali enkrat v kazenski krog. Najboljšo uvrstitev v sezoni je s 14. mestom vknjižil Klemen Bauer.

Bauer je imel celo priložnost, da doseže vrhunski izid, a je v težkih razmerah stoje zgrešil dvakrat in se poslovil od najvišjih mest. "Rezultat je zadovoljiv, saj se končno približujem želeni deseterici. Nikakor pa še vedno nisem zadovoljen s prikazanim streljanjem. Po dveh zadetih tarčah me je spet zaneslo in šele za zadnji strel sem se lahko spet popolnoma zbral. V mojem nastopu je bilo že več svetlih točk, še vedno pa marsikaj, kar bo potrebno analizirati in po možnosti popraviti že jutri," je prepričan Bauer.

Strelišče je bilo usodno tudi za Jakova Faka, ki je že leže zgrešil dvakrat, stoje dodal še en kazenski krog in bil 20. "Na žalost sem imel na strelišču nekaj smole z vetrom. Vsi streli so bili izdelani popolnoma enako kot prvi trije, ki so zadeli, vendar je prišel proti koncu sunek vetra in dva naboja sta šla mimo tarč. Tudi po razgovoru s strelskim trenerjem Kosom nisva našla nobene druge napake pri izvedbi streljanja. Že večkrat sem poudaril, da sem pred tekmo pripravljen tako na najboljši, kot tudi na manj ugoden razplet. S tremi kazenskimi krogi in osvojenim mestom niti ne smem biti razočaran," je po tekmi povedal Fak.

Peter Dokl na 68. in Janez Marič na 70. mestu pa sta še enkrat več ostala brez nedeljskega zasledovanja, obenem pa vnovič potrdila, da slovenski vrsti primanjkuje konkurenčnih tekmovalcev.

Biatlon, Oberhof, sprint 7,5km (Ž):

1. Miriam Gössner (Nem) 21:17,2/2
2. Tora Berger (Nor) + 2,0/0
3. Andrea Henkel (Nem) 24,1/0
4. Marie Dorin Habert (Fra) 28,5/0
5. Olga Zajceva (Rus) 30,2/1
6. Julija Džima (Ukr) 43,7/0
7. Olga Viluhina (Rus) 1:13,0/1
8. Anais Bescond (Fra) 1:14,6/2
9. Nadine Horchler (Nem) 1:16,1/0
10. Darja Domračeva (Blr) 1:16,5/4
...
32. Andreja Mali (Slo) 2:04,2/2
50. Teja Gregorin (Slo) 2:48,8/4

Biatlon, Oberhof, sprint 10km (M):

1. Dimitrij Mališko (Rus) 25:07,9/1
2. Jevgenij Garaničev (Rus) + 12,6/1
3. Emil Hegle Svendsen (Nor) 13,1/1
4. Alexis Boeuf (Fra) 14,4/0
5. Jevgenij Ustjugov (Rus) 15,4/1
6. Aleksej Volkov (Rus) 21,0/0
7. Fredrik Lindström (Šve) 28,7/2
8. Julian Eberhard (Avt) 30,4/1
9. Benjamin Weger (Švi) 32,2/1
10. Ole Einar Bjoerndalen (Nor) 35,0/1
...
14. Klemen Bauer (Slo) 45,6/2
20. Jakov Fak (Slo) 1:05,3/3
68. Peter Dokl (Slo) 2:41,6/2
70. Janez Marič (Slo) 2:45,1/4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.