Šport
73 ogledov

Ukrajinke slavile v Oberhofu

biatlon ostersund EPA
V Oberhofu se nadaljuje sezona svetovnega pokala v biatlonu, danes je bila na sporedu ženska štafetna preizkušnja 4 x 6 km brez slovenske zasedbe. Pred 17.500 gledalci so brez kazenskega kroga ob petih popravah zmagale Ukrajinke Julija Dšima, Valj Semerenko, Olena Pidgrušna in Vita Semerenko pred Francozinjami in Nemkami.

V petek bo v Oberhofu na sporedu moška štafeta 4 x 7,5 km ob 17.30, na startu bodo tudi Slovenci Jakov Fak, Klemen Bauer, Janez Marič in Peter Dokl.

"Janez Marič se po bolezni vrača v ekipo, saj je pokazal, da je spet lahko hiter v smučini. Ravno, ko je v prvem delu sezone začel pridobivati tekaško formo, je nesrečno zbolel, kar ga je za nekaj tednov odmaknilo od začrtanih ciljev. Simonu Kočevarju smo ponudili priložnost, da bi v obračunu s Petrom Doklom na domačem prvenstvu dokazal, da si zasluži mesto v ekipi za svetovni pokal, vendar je bil Peter dvakrat evidentno boljši in nismo imeli druge možnosti, kot da peljemo v Oberhof zrelejšo zasedbo," je obrazložil glavni trener Uroš Velepec.

"Uporabili smo star in že večkrat preverjen trik, če lahko temu tako rečem, ko smo fantom ponudili, da se sami odločijo kako bodo tekli po predajah. S tem dosežemo, da so vsi zadovoljni s svojim položajem v štafeti. Dokl se je izkazal na državnem prvenstvu, ko je bil dvakrat drugi, zato mu fantje očitno zaupajo, da zaostanek ob dobrem strelskem nastopu ne bo prevelik. Bauer in Marič se morata nato v vetru samo dobro znajti in teči kot sta sposobna, za Faka pa sploh ne sme biti težav v zadnji sicer najmočnejši predaji. S to postavo smo sposobni presenetiti, kajti v Hochfilznu nismo bili konkurenčni, tukaj pa je želja olimpijska norma, kar je osmo mesto. V teh razmerah bo tekma lahko tudi malo kaotična, kar pa je potrebno obrniti sebi v prid. Z izkušenimi tekmovalci kot jih imamo in pravilno taktiko, bi morali realizirati zastavljene cilje," je strnil pričakovanja strateg Velepec.

Izidi:

Ženske, štafeta (4x6 km):
1. Ukrajina       1:20:16,1 (0+5)
(Julija Dšima, Valj Semerenko, Olena Pidgrušna, Vita Semerenko)
2. Francija       +    45,9 (0+4)
(Marie Laure Brunet, Anais Bescond, Sophie Boilley, Marie Dorin Habert)
3. Nemčija           1:47,3 (2+8)
(Tina Bachmann, Miriam Gössner, Franziska Hildebrand, Nadine Horchler)
4. Norveška          2:11,9 (3+11)
5. Rusija            2:53,5 (2+11)
6. Italija           3:27,4 (0+10)
7. Poljska           3:44,9 (4+14)
8. Belorusija        4:43,4 (4+15)
9. Slovaška          5:40,7 (0+7)
10. Švedska          1 krog (1+9)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.