Šport > Zimski športi
22 ogledov

Kraljica slaloma bo izzvala Tino

marlies schild EPA
Pred dnevi so se pojavili namigi, da naj bi na slalomu na svetovnem prvenstvu v Schladmingu prvič po poškodbi kolena nastopila Avstrijka Marlies Schild. Avstrijski mediji pišejo, da bo zmagovalka 33 slalomskih tekem za svetovni pokal zagotovo nastopila na sobotnem slalomu.

Marlies Schild si je 20. decembra ob padcu na treningu v švedskem Aareju poškodovala desno koleno, po pregledu pa so zdravniki dejali, da je sezona za 31-letno Avstrijko končana. Zdravniške napovedi so bile očitno preveč črnoglede ali pa je Schildovo za hitrejše okrevanje od pričakovanega motiviral nastop pred domačimi navijači na SP v Schladmingu.

Konec preteklega tedna je Schildova uspešno opravila prve slalomske treninge, po pisanju avstrijskih medijev pa naj njen nastop na sobotni tekmi ne bi bil več vprašljiv. Schildova s 33 slalomskimi zmagami v slalomskem svetovnem pokalu sicer le še za zmago zaostaja za rekordom Švicarke Vreni Schneider.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 22:17 15.februar 2013.

    Naj pišejo kar hočejo, ker Tina ni favorit slaloma , ampak je to absolutno Šifrinova. Kako se bo pa vse skupaj odvilo , bo pa itak stvar tistega trenutka , na katerega pa take napovedi in grožnje, pa še proti ...prikaži večoti nepravemu naslovu pomenijo samo umazano igro Avstricev. Tina je šele kanditat št 3 . za zmago. Jaz bom vesel z bronasto.