Šport > Zimski športi
3375 ogledov

Slovenec po 16 letih spet na stopničkah

Žan Kranjec Epa
Slovenski veleslalomist je bil po prvi vožnji v Alta Badii odlično uvrščen, stopničke pa je potrdil tudi z drugim nastopom.

Najboljši slovenski veleslalomist Žan Kranjec je na najtežjem veleslalomu sezone v prvo odlično opravil svoje delo in se zavihtel na tretje mesto. Kranjec je za 33 stotink zaostal za avstrijskim šampionom Marcelom Hirscherjem, za drugouvrščenim Norvežanom Henrikom Kristoffersenom pa 16 stotink.

Kranjec je ob drugem merjenju časa za vodilnim Avstrijcem že zaostajal za 62 stotink, a nato izjemno opravil s spodnjim delom proge ter zaostanek prepolovil in s številko 15 zabeležil tretji čas. Za Kranjcem se je v naslednjih dobrih štirih desetinkah zvrstilo sicer še pet smučarjev - Manuel Feller (+0,37 za Hirscherjem), Justin Murisier (+0,49), Mats Olsson (+0,58), Ted Ligety (+0,75) in Leif Kristian Nestvold-Haugen (+0,78).

S številko 60 je v prvi vožnji nastopil Štefan Hadalin, a bil z zaostankom 4,44 sekunde daleč od trideseterice, Miha Hrobat pa je odstopil še pred merjenjem prvega časa.

V drugo zadržal zmagovalni oder

Pred nastopom zadnje deseterice je v finalni vožnji vodil Alexis Pinturault, ki pa ga je nato zanesljivo premagal domačin Luca De Aliprandini. Italijan je ostal v vodstvu do nastopa Ligetyja, Američan je vodstvo prevzel za 27 stotink. Nato je zostal Olsson, Murisier pa je poskrbel za švicarsko vodstvo. Feller je zdrsnil po lestvici.

Sledil je nastop slovenskega asa. Na prvem merjenju je obdržal tri stotinke naskoka, nato pa je njegova prednost narastla čez pol sekunde, kasneje pa je za 25 stotink prehitel Murisierja in si tako po dveh četrtih mestih iz minule sezone prvič v karieri zagotovil zmagovalni oder. Kristoffersen je kasneje za 12 stotink premagal Kranjca. Hirscher je suvereno prišel do pete zmage v Alta Badii, Norvežana je premagal za sekundo in sedem desetink.

Od zadnjih slovenskih stopničk v veleslalomu je sicer minilo skoraj 16 let, Uroš Pavlovčič je bil tretji v Kranjski Gori 20. decembra 2001.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 1
  • Lavdan 14:45 17.december 2017.

    Bravo, samo tako naprej.