Šport > Zimski športi
109 ogledov

Smučarke ostale brez tekme

Lindsey Vonn Aspen smuk EPA
Organizatorji tekem svetovnega pokala alpskih smučark v Val d'Iseru imajo težave z vremenom.

Potem ko je odpadel četrtkov trening so zaradi sneženja oziroma velikih količin novega snega na stezi odpovedali tudi za danes načrtovani uradni trening smuka, zaradi česar ne bodo mogli izpeljati smukaške preizkušnje, ki je bila napovedana za nedeljo. Po pravilih je nujno izpeljati vsaj en trening smuka, na katerih se tekmovalke seznanijo s progo.

Organizatorji so takšen scenarij že predvideli. Zato so kot rezervno tekmo za smuk predvideli superveleslalom. Na spored bo tako, če ne bo vremenskih presenečenj, dvojni superveleslalomski spored. Sobotni bo nadomestni za odpadli superveleslalom iz St. Moritza. V nedeljo pa bo nato sledil še en superveleslalom.

V Val d'Iseru ni slovenskih predstavnic. Edina slovenska kandidatka za nastop na preizkušnjah v hitrih disciplinah Maruša Ferk se po dogovoru s trenerskim štabom v Avstriji pripravlja na decembrske in januarske slalomske preizkušnje skupaj s preostalimi članicami ženske ekipe za tehnične discipline.

lindsey vonn Besni odzivi Šport Američani: "Lindsey Vonn je sramota!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.