Šport > Zimski športi
234 ogledov

Kvalifikacije Kobayashiju, Prevc bo izzval Kosa

Ryoyu Kobayashi Epa
Na tretji tekmi novoletne turneje bo nastopilo šest slovenskih skakalcev.

Japonec Ryoyu Kobayashi (139 točk) je zmagovalec kvalifikacij za tretjo tekmo novoletne turneje smučarskih skakalcev v svetovnem pokalu v Bischofshofnu. Od Slovencev je bil najvišje Lovro Kos (119,1) na devetem mestu. Na tekmo, ki bi morala biti v Innsbrucku, a je v torek odpadla zaradi vetra, se je uvrstilo vseh šest Slovencev.

Lovro Kos | Avtor: Epa Epa

Kos, na tej turneji najboljši od varovancev glavnega trenerja Roberta Hrgote, je skočil 127 m in končal na devetem mestu. Popoldne se bo v paru v prvi seriji pomeril z rojakom Petrom Prevcem (99,7), ki je skočil 121,5 m in zasedel 41. mesto. To mesto si je delil s Timijem Zajcem (99,7), ki ga čaka zahteven dvoboj z Avstrijcem Janom Hörlom.

Na tekmo sta se prepričljivo uvrstila tudi Žak Mogel (117,3) in Žiga Jelar (114,1). Mogel je skočil 124,5 m in zasedel 14. mesto, v paru pa se bo pomeril s Poljakom Jakubom Wolnyjem. Jelar je bil pol metra daljši od Mogela, a končal kot 18. Na tekmi se bo za preboj v drugo serijo pomeril z Japoncem Naokijem Nakamuro.

Kamil Stoch Skoki Šport Branilec lovorike ima vsega dovolj, zapušča turnejo

Anže Lanišek (111,5) bo odprl današnjo tekmo in bo med izzivalci, saj je kvalifikacije sklenil na 26. mestu. V paru se bo pomeril z mesto boljšim Norvežanom Johannom Andrejem Forfangom.

Tretja tekma letošnje turneje se bo začela ob 16.30. V četrtek bo na sporedu še zadnja, začela se bo ob 17.30, tri ure prej bodo na vrsti še kvalifikacije.

V skupnem seštevku turneje vodi Kobayashi, ki ima 13,2 točke več od v kvalifikacijah drugouvrščenega Norvežana Mariusa Lindvika. Tretji je Kos, ki zaostaja 17,7 točke.

Nick Fairall Usodni trenutek Šport Največja tragedija v zgodovini novoletne turneje
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.