Šport > Zimski športi
12562 ogledov

Uradno! Tako se bo zaključila Novoletna turneja

zlati orel novoletna turneja Epa
Po odpovedi skokov na Bergislu nas čaka dvojni spored v Bischofshofnu.

Po odpovedi tretje tekme 70. novoletne turneje v Innsbrucku zaradi premočnega vetra bo Bischofshofen gostil dve preizkušnji in pred vsako od tekem tudi kvalifikacije, so sporočili iz Mednarodne smučarske zveze (Fis).

Po številnih prestavitvah skakalci v torek na Bergislu niso opravili nobenega skoka, tudi poskusna serija je bila odpovedana. Kot so sporočili organizatorji, bo nadomestno tekmovanje gostil Bischofshofen.

Dawid Kubacki Novoletna turneja Šport V Innsbrucku prevelike težave, skakalci brez tekme

Skladno s tem bo tekmovanje v smučarskih skokih, ki bi moralo biti na Tirolskem, izpeljali v sredo v okrožju St. Johann im Pongau v zvezni Solnograški deželi. Kvalifikacije bodo na sporedu ob 13. uri, tekmovanje pa se bo začelo ob 16.30.

V četrtek se bodo kvalifikacije začele ob 14.30, začetek tekmovanja pa bo ob 17.30. Organizatorji novoletne turneje so sporočili, da so izničili ponedeljkove kvalifikacije v Innsbrucku.

Tudi leta 2008, ko neurje ni dovolilo skokov v Innsbrucku, je Bischofshofen gostil nadomestno tekmovanje. Bischofshofen ima običajno manj težav z vetrom kot Innsbruck.

Komentarjev 1
  • Avatar Ollaostella
    Ollaostella 00:16 05.januar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

Sorodne novice