Šport > Zimski športi
82634 ogledov

Velika drama v Ga-Paju, Norvežani zahtevajo stroge sankcije

eisenbichler Epa
Pristranskost nemškega sodnika je dvignila veliko prahu na drugi postojanki turneje v Garmisch-Partenkirchnu.

Po drugi tekmi novoletne turneje v Ga-Paju se je med veljaki smučarskih skokov spet vnela razprava o legitimnosti sodniškega kriterija.

Polemiko je sprožil nemški sodnik Erik Stahlhut, ki je bil precej radodaren v primeru ponesrečenega doskoka njegovega rojaka Markusa Eisenbichlerja.

anže lanišek Slatnar znorel Šport Fis se je spravila na Slovence: "No, to je očiten dokaz, da se nas bojijo!"

Eisenbichler, ki ga je v igri desetink na koncu za 0,2 točke ugnal Japonec Ryoyu Kobayashi, je v prvi seriji skočil 141 metrov, pri doskoku pa mu je desno smučko potegnilo navzven, pri čemer se je z zadnjo platjo nevarno približal snežni podlagi. Nemški sodnik mu je podelil oceno 18,5, kar je sprožilo val negodovanja.

"Sodnik je pretiraval, tega se ne da zanikati. Kaj lahko rečem na to? Kaj sploh lahko naredimo? Vsi, ki smo si skok ogledali, imamo enako mnenje," je komentiral poljski skakalec Paweł Wąsek.

skakalec Revolucija Šport Velikanska novost, ki bo močno zaznamovala smučarske skoke

Eisenbichler je na novinarski konferenci stopil v bran nemškemu sodniku in poudaril, da bi morali Poljaki najprej pomesti pod svojim pragom.

"To je povsem običajno. Tudi poljski skakalci v Zakopanah ali Visli pogosto dobivajo visoke ocene s strani poljskih sodnikov. Če bi podrobneje analizirali, bi ugotovili, da nemški sodniki niso tako prizanesljivi do Nemcev," je poudaril.

"Tokrat je bilo drugače. Vse se je dogajalo zelo hitro. Vem, da pristanek bi bil popoln, a tudi drugi sodniki so mi pripisali 17,0 ali 17,5 točke. To je pravično. 18,5? Ta ocena je previsoka, a človek potrebuje tudi malo sreče. Hvala sodniku. Običajno so zelo strogi, kar me včasih razjezi. V kvalifikacijah, denimo, sem zelo lepo pristal in sem dobil samo eno devetnajstico. Včasih imaš srečo, včasih ne," je afero racionaliziral Nemec.

cene prevc Šok Šport Skrivnostni umik Ceneta Prevca: "Prosim le, da me pustite pri miru"

Norveška skakalka Maren Lundby, ki turnejo spremlja v vlogi strokovne komentatorke, je bila nad oceno presenečena. "Sprašujem se, ali smo videli isti skok? Sodnik se je moral kar potruditi, da mu je za takšen doskok podelil tako visoko oceno. Ker gre za rojaka, je vse skupaj še bolj sumljivo."

Clas Brede Braathen, športni direktor norveške reprezentance, pa je zahteval kazen za nemškega sodnika. "Zasluži si najstrožje sankcije. To ni prav. Zakaj je prišlo do tega? Kolikor vidim, prihajata iz iste države," je rohnel Braathen.

Komentarjev 5
  • Timothy_Rodriquez 10:17 04.januar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • munja 22:36 03.januar 2022.

    Vedno več je teh primerov pristranskosti sodnikov. Sprejeti bi bilo treba pravila, po katerih sodniki ne bi vedeli imena skakalca in bi tako sodili bolj realno. Ocenjevalo naj bi se tisto, kar sodnik vidi, ne pa imena.

  • Avatar Rialessta
    Rialessta 22:13 03.januar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m