Šport > Zimski športi
94453 ogledov

Skrivnostni umik Ceneta Prevca: "Prosim le, da me pustite pri miru"

cene prevc Epa
Trenutno eden najboljših slovenskih skakalcev je nepričakovano zapustil novoletno turnejo.

Cene Prevc je iz osebnih razlogov končal z nastopi na tradicionalni 70. novoletni turneji, je sporočila Smučarska zveza Slovenije (SZS). Petindvajsetletnika, ki je na uvodnih postojankah tega prestižnega tekmovanja vpisal 27. oziroma 15. mesto, je v reprezentanci zamenjal Žak Mogel.

"Odhajam zbrati misli. Trenutne mi ne dovoljujejo skakati na max. Pridem nazaj, letat PoLuft in v podn. Sezona je še dolga!" je presenetljivo odločitev na spletu komentiral Dolenjevaščan.

Podrobnosti nenadnega slovesa so za zdaj predmet ugibanj in teorij, znano je le, da tekmovanje zapušča iz osebnih razlogov. Po poročanju Dela.si je odločitev sprejel po temeljitem pogovoru s trenerjem Robertom Hrgoto.

anže lanišek Slatnar znorel Šport Fis se je spravila na Slovence: "No, to je očiten dokaz, da se nas bojijo!"

Prevc bo predvidoma izpustil obe preostali tekmi novoletne turneje, prav tako pa nanj ne gre računati prihajajoči konec v Bischofshofnu, kjer se bodo skakalci pomerili na posamični oziroma ekipni tekmi

"Če bo vse normalno, bi se lahko spet videli v Zakopanah (15. in 16. januar, op. a.)," je za Delo.si povedal Prevc in dodal: "Resda sem si zelo želel, da bi na turneji nastopil na vseh štirih tekmah in v seštevek prispeval vseh osem skokov, kar sem večkrat ponovil pred odhodom na turnejo. Vendar pa sem se temu zdaj pripravljen odpovedati, da bom lahko šel zatem na polno na vseh preostalih preizkušnjah. Trudil se bom vrniti še boljši, prosil bi vas le, da me v tem času pustite pri miru."

eisenbichler Bes Šport Velika drama v Ga-Paju, Norvežani zahtevajo stroge sankcije

Cene Prevc je trenutno uvrščen na 11. mesto skupnega seštevka svetovnega pokala.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cene Prevc (@cprevc)

Komentarjev 7
  • Avatar Rialessta
    Rialessta 22:13 03.januar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 21:13 03.januar 2022.

    Od kar smučarska zveza zateguje pasove, je v reprezentancah vedno več notranjih razprtij. Zanimovo, da se vedno vse začne in konča pri denarju.

  • munja 17:03 03.januar 2022.

    Res je, športniki namesto da bi se zbrali, morajo non stop odgovarjat včasih na res neumna in brezzvezna vprašanja, naj jih pustijo, da oddelajo svoje, ne pa jih stalno napadat in dekoncentrirat.