Šport > Zimski športi
152362 ogledov

Noro, koga so Poljaki obtožili za grozljiv Prevčev padec, Norvežani nasprotujejo

Cene Prevc Epa
Poljski in norveški tabor se ne strinjata, kaj je bil glavni razlog za grozljiv padec Ceneta Prevca.

Cene Prevc je po odličnem začetku sezone veljal za enega glavnih slovenskih upov na prvem skakalnem vrhuncu sezone, Novoletni turneji.

Slednji je namreč na prvo prizorišče v Oberstdorf prišel v zelo dobri formi, pričakovanja so bila visoka, nato pa je skorajda sledila katastrofa...

Na drugem treningu je v zares slabem vremenu, ko je pihalo in deževalo, grdo padel ter se kotalil po doskočišču. Na koncu je vendarle uspel vstati ter vidno pretresen zapustiti skakalnico.

Toda Cene se je kot pravi junak uspešno pobral ter še isti dan odlično nastopil v kvalifikacijah, kjer je bil s 14. mestom najboljši Slovenec. Toda njegov pretresljiv in nevsakdanji padec še naprej buri duhove, saj se takšne stvari, ko mu je brez pravega razloga "vzelo" smučko, ne bi smele dogajati.

Iz poljskega tabora so nemudoma želeli zakuhati pravi "Škandal!", kot so zapisali v enem svojih medijev, saj so za padec okrivili Petra Slatnarja, saj naj bi bile krive njegove smuči z nizko konico.

Toda vsa razmišljanja v podobni smeri je ovrgel kar glavni trener norveške reprezentance Alexander Stöckl, kateremu je jasno, da so bili za grozljiv incident krivi organizatorji.

Alexander Stöckl | Avtor: X X

"Konica smuči je nizka, ampak tega ne moremo kriviti. To bi se lahko zgodilo vsakemu. Skakalnica ni bila dovolj dobro pripravljena, težave so se pojavile zaradi dežja in umetnega snega. Ponekod so nastale mehke zaplate, kjer je padel Cene, je bilo videti veliko luknjo," je pojasnil eden najbolj spoštovanih trenerjav v skakalni karavani.

Svojega krivca za padec pa je našel tudi Cene: "Bolečine po padcu so velike. Ampak duševne. Boli me, ker sem bil tak štor!" je vso krivdo sprejel nase.

Cene je nato na tekmi v dvoboju premagal legendarnega Kamila Stocha, a vseeno zaostal za svojimi pričakovanji, saj je zasedel 27.mesto, za vodilnim Ryoyujem Kobayashijem pa zaostaja že za več kot 70 točk.

Lovro Kos Novoletna turneja Šport Kos do najboljše uvrstitve v karieri Anže Lanišek Laniškovo okovje Šport Slatnar: "Nemci so utihnili, ker vem, kje goljufajo!" skakalec Revolucija Šport Velikanska novost, ki bo močno zaznamovala smučarske skoke

 

Komentarjev 1
  • Avatar Anstiovenna
    Anstiovenna 00:34 31.december 2021.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

Sorodne novice