Šport > Zimski športi
800 ogledov

Glavni cilj Ceneta Prevca pred turnejo je ...

Cene Prevc Epa
Za razliko od prejšnjih sezon letos največji adut družine Prevc nista najstarejši ali najmlajši brat.

Ob Anžetu Lanišku je letošnjo sezono od Slovencev najbolje začel Cene Prevc. Na devetih tekmah je petkrat posegel v deseterico, najvišje na peto mesto. S svojimi predstavami je 25-letni skakalec zadovoljen.

"Veliko osebno zadovoljstvo je. Sezona je drugačna kot prejšnje. Veliko večkrat grem z nasmeškom s prizorišča kot prej," je za Siol dejal Cene Prevc.

skakalec Revolucija Šport Velikanska novost, ki bo močno zaznamovala smučarske skoke

Pred novoletno turnejo ne napoveduje vrhunskih dosežkov, čeprav je letos v drugačnem položaju kot v predhodnem obdobju. V preteklosti sta v Oberstdorf z večjimi pričakovanji pripotovala brata Domen oziroma Peter. Cene ne zna oceniti, ali še ima rezerve.

"Niti ne znam reči, ali so rezerve ali niso. Vem, da se napake na tekmah še pojavljajo. Vendar jih ne mislim iskati in namerno odpravljati. Iz tekme v tekmo grem," je pojasnil.

"Glavni cilj mi je letos odskočiti vseh osem skokov. Biti na vsaki tekmi v finalu in ne biti diskvalificiran. Ravno letos grem bolj umirjeno, ker sem se prejšnja leta boril, da sem sploh lahko prišel nanjo. Bolj sem se pripravljal na tekmo celinskega pokala, da sem bil rezerva potem za vstop na turnejo," je dodal Cene Prevc.

Komentarjev 1
  • Avatar Annastilla
    Annastilla 00:56 28.december 2021.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m