Šport > Zimski športi
4357 ogledov

Slovenska junakinja razkrila, kako jo je sotekmovalka rešila pred polomom

Smučarski skoki Ljubno ob Savinji epa
Nika Križnar, zmagovalka prve tekme na Ljubnem, je pred drugim skokom doživela veliko neprijetnost.

Slovenka Nika Križnar (263,7) je zmagovalka premierne tekme silvestrske turneje za smučarske skakalke na Ljubnem ob Savinji. Drugo mesto je pripadlo Avstrijki Mariti Kramer (259,9), tretje pa še eni Slovenki Emi Klinec (257,2). Kot četrta je tekmo sklenila Urša Bogataj (249,6).

Smučarski skoki Ljubno ob Savinji Kakšen konec leta! Šport Slovenke na Ljubnem pometle s konkurenco!

"Ne morem skriti solz sreče. Res sem zelo vesela, čeprav ne vem, kje sem imela glavo na tej tekmi. Uživala sem v skokih in prikazala dva vrhunska ob pravem času. Moram se še posebej zahvaliti Katri Komar, ki mi je rešila drugi skok. Prinesla mi je kajle (zagozde), ki sem jih pozabila. Brez njih ne bi tako dobro skočila," je za RTV Slovenija v izteku skakalnice priznala današnja zmagovalka in dodala: "To je poseben trenutek in res mi je žal, da tu ni navijačev. Verjamem pa, da so vseeno dihali z mano."

Smučarski skoki Ljubno ob Savinji | Avtor: Epa Epa

"Če sem iskrena, sem bila danes povsem izgubljena, tako kot že dolgo ne. Po drugi strani pa sproščena. Pri prvem skoku niti ne vem, kaj sem naredila, da mi je tako dobro uspel. Najbrž sem se zgolj sprostila in uživala v skokih. Upam, da tako dobre skoke prenesem tudi na jutrišnjo tekmo," je še dodala Križnarjeva.

"Če sem vesela zame, sem še toliko bolj za Niko. Res se je trudila celotno sezono za stopničke, zdaj pa je zmagala. Deliti si stopničke na domačem terenu s sotekmovalko je res za kapo dol. Jutri gremo naprej," pa je za nacionalni medij dejala Ema Klinec.

Smučarski skoki Ljubno ob Savinji | Avtor: epa epa

Urša Bogataj je ob svojem drugem nastopu prevzela vodstvo in s šestega mesta napredovala na četrto. Do stopničk ji je vseeno zmanjkalo 7,6 točke, možnosti zanje pa je zapravila s prvim skokom, ko ji je trener znižal zaletišče, a je ob zelo slabih vetrovnih razmerah zaradi prekratkega skoka (ni dosegla 95 % dolžine skakalnice) ostala brez bonusnih točk.

"Trener mi je dejal, da je bil tudi prvi skok dober, tako da sem vesela. Glede na vse, torej da sem imela nižje zaletišče ter toliko dodatka za veter, se mi zdi, da je to super rezultat. Seveda sem zadovoljna, sploh pa za sostanovalko Niko, ki je zmagala, in Emo, ki je bila druga. Super se razumemo, vedno se podpiramo in upam, da bo šlo tako naprej," je za RTV Slovenija dejala tretja skakalka letošnje zime Bogatajeva.

Smučarski skoki Ljubno ob Savinji | Avtor: Epa Epa

V skupnem seštevku svetovnega pokala je po osmih posamičnih tekmah še naprej zanesljivo najboljša Kramerjeva, ki je zbrala 710 točk, druga je danes sicer peta Nemka Katharina Althaus s 506, tretja pa je Bogatajeva s 445. Kot četrta sledi Ema Klinec (420), na peto mesto pa se je povzpela Nika Križnar (371). V pokalu narodov je Slovenija nadoknadila nekaj točk in je zdaj s 1514 točkami malce bližje vodilni Avstriji (1649).

Komentarjev 2
  • Laura_Deblois 09:43 01.januar 2022.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • Avatar Valliolissa
    Valliolissa 20:44 31.december 2021.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

Sorodne novice