Šport > Zimski športi
902 ogledov

V kvalifikacijah obstal en Slovenec, čakajo nas slovensko-nemški dvoboji

Cene Prevc Epa
Kvalifikacije Eisenbichlerju, Cene Prevc najboljši Slovenec na 19. mestu.

Nemec Markus Eisenbichler (144,9 točke) je zmagovalec kvalifikacij za tradicionalno novoletno tekmo turneje štirih skakalnic v Garmisch-Partenkirchnu.

Drugi je bil zmagovalec Oberstdorfa Japonec Ryoyu Kobayashi (144,0), tretji pa Nemec Karl Geiger (138,4). Od Slovencev je bil najvišje Cene Prevc na 19. mestu.

V kvalifikacijah je sicer nastopilo 77 tekmovalcev, med 50 na tekmi pa bo tudi pet Slovencev. Najboljši od varovancev glavnega trenerja Roberta Hrgote v seštevku turneje Lovro Kos (126,0) je skočil 127,5 m in zasedel 22. mesto. V prvi seriji se bo pomeril z domačinom Piusom Paschkejem.

Lovro Kos | Avtor: Profimedia Profimedia

Pred Kosom je bil od Slovencev Cene Prevc (126,8), ki je v primerjavi s skoki za trening v kvalifikacijah skočil precej bolje in pristal pri 130 m. V sedmem paru ga v soboto čaka obračun proti Estoncu Kevinu Maltsevu.

Mesto za Kosom je končal Anže Lanišek (125,6), skočil pa je 129 m. V paru ga bo izzval Rus Ilja Mankov. Po dobrih skokih na treningu je imel znova veliko težav v kvalifikacijah Timi Zajc (116,6). Imel je smolo z vetrom, a se vseeno uvrstil na tekmo kot 34. V prvi seriji sobotne tekme bo izzval domačina Severina Freunda.

Peter Prevc (113,9) bo na sobotni tekmi prav tako v vlogi izzivalca, potem ko je kvalifikacije sklenil na 42. mestu. V 17. paru se bo za finalni nastop udaril s še enim Nemcem Stephanom Leyhejem. Brez nastopa na tradicionalni novoletni tekmi pa je ostal Žiga Jelar (96,3), ki je bil 64.

Prva tekma v novem koledarskem letu in druga postaja 70. turneje štirih skakalnic se bo v soboto začela ob 14. uri.

Cene Prevc Kdo je glavni krivec Šport Noro, koga so Poljaki obtožili za grozljiv Prevčev padec, Norvežani nasprotujejo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice