Šport > Zimski športi
18252 ogledov

Lovro Kos zmore nekaj, kar znajo le še redki

Lovro Kos Ga-Pa Epa
Mladi slovenski skakalec premore zanimivo in vse bolj redko spretnost.

Lovro Kos je prvo ime slovenske reprezentance na dosedanjem poteku novoletne turneje. V Garmisch-Partenkirchnu je na legendarni tekmi skočil na tretje mesto, to pozicijo drži tudi v skupnem seštevku turneje.

22-letniku je do preboja med najboljše pomagala tudi veščina, ki je v današnjih časih obvlada vse manj ljudi. Vse se začelo na pobudo klubskega funkcionarja ...

"Nemci in Avstrijci imajo drugačne drese in razmišljal sem, kako oni to šivajo. Direktor v Iliriji je nekoč predlagal, da bi si sami šivali drese. Hitro sem bil za to idejo. To sem se želel naučiti in kmalu videl, da je potrebnega veliko dela. Zdaj lahko sam spremenim stvari, ker vse čutim na skakalnici," je za Radio Slovenija pojasnil športnik iz Rudnika pri Moravčah.

eisenbichler Bes Šport Velika drama v Ga-Paju, Norvežani zahtevajo stroge sankcije

Lovro Kos Ga-Pa | Avtor: Epa Epa

V preteklosti je bil pogosto precej oddaljen od svetovnega vrha in spogledoval se je s tekmovalno upokojitvijo. Na srečo je vedno znova našel moč za nadaljevanje.

"Veliko trenutkov je bilo, ko bi lahko končal kariero. Če potrpiš, se ti enkrat obrestuje," je dejal član ljubljanske Ilirije.

Kos je bil najboljši Slovenec tudi na prvem testu avstrijskega dela turneje. Kvalifikacije za tekmo v Innsbrucku je sklenil na petem mestu.

Peter Prevc Innsbruck Novoletna turneja Šport Kos in Lanišek še naprej v odlični formi
 
Komentarjev 1
  • Timothy_Rodriquez 10:14 04.januar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦