Šport > Zimski športi
25 ogledov

Maze: "Po Ferdiju še Alex"

Maze Meribel superkombinacija svetovni pokal EPA
Tina Maze nadaljuje z zbiranjem kristalnih otrok. Po veleslalomskem Ferdinandu, ki si ga je prismučala v Mariboru, je v Meribelu prišel še Aleksander Veliki. Zdaj se iščejo še imena za preostale kristalne globuse.

Kaj počne najboljša smučarka na svetu nekaj ur po osvojitvi velikega kristalnega globusa?
Vozimo se že v Garmisch. Sprejela sem veliko čestitk, sporočil od družine in prijateljev. Trenutno odgovarjam na njih. Drugače pa sem zelo ponosna na ta dosežek, vsi smo presrečni.

V Mariboru ste izjavili, da to leto delate kristalne otroke. So imena že izbrana?
Veleslalomski je Ferdinand Prvi, ker je bil prvi, zdaj pa smo dobili še Aleksandra Velikega. V superkombinaciji globusa ne podeljujejo, tako da smo le pri dveh.

Kako je z ostalimi tremi (smuk, superveleslalom in slalom, op. p.)?
Moj cilj je obdržati takšen nivo smučanja do konca sezone. Želim si pač vse narediti najboljše kar zmorem. Vsi trije globusi so še dosegljivi.

Po številu stopničk v eni sezoni ste izenačili rekord Hanni Wenzel in Pernille Wiberg. Kako gledate na te rekorde?
To so me že večkrat vprašali. Rekordi so super zadeva, a niso cilj. So zgolj za statistiko. Na njih se ne oziram. Želja je bila osvojitev velikega globusa, rekordi pa nato pridejo sami od sebe.

Zdaj ste tudi uradno postali prva smučarka sveta. Kdaj ste se zavedali, da ste to?
V to verjamem že kar nekaj časa, še zlasti od takrat, ko imam okoli sebe tako čudovito ekipo. Sama nadarjenost je nekaj, a okoli sebe moraš imeti tudi ljudi, ki ti omogočijo pot do takšnih rezultatov. V to sem resnično začela verjeti, ko so se začele reči postavljati na svoje mesto. V tej sezoni smo imeli od začetka vse stvari dobro postavljenje, vedeli smo v kaj se spuščamo in smo verjeli v uspeh.

V vaši pesmi je verz, da zdaj živite svoje sanje. So zdaj sanje uresničene?
Da. So. Moje sanje so bile, da postanem ena najboljših smučark. Menim, da že nekaj zadnjih let živim te sanje. Bila sem konkurenčna najboljšim, zdaj pa sem to tudi postala. Vsa ta leta so bila izjemna.

Boste zdaj svoje sanje nadgradili? Verjetno boste iskali motivacijo tudi za naslednje sezone.
Da. Motivacija mora biti vedno prisotna. Radi imamo nove izzive in verjamem, da jih bomo tudi našli.

Komentarjev 1