Šport > Zimski športi
24047 ogledov

Mazejeva odprla novo fronto s Štuhčevo

tina maze Mediaspeed
Ilka Štuhec naj bi med testiranjem v vetrovniku prepovedala vstop Andrei Massiju.

Slovenska smučarska zvezdnica Ilka Štuhec se je v okviru priprav na novo sezono belega cirkusa odzvala povabilu proizvajalca smučarskih dresov in v vetrovniku, ki so ga postavili v italijanski Gorici, testirala opremo in aerodinamičnost materialov.

Ilka Štuhec Povabilo Šport Štuhčeva in Kline testirala z napredno tehniko

Testiranja se je na povabilo Benija Mattija udeležil tudi nekdanji vodja ekipe Team to aMaze Andrea Massi, vendar ga po poročanju Dnevnika niso spustili v vetrovnik, ker naj bi tako zahtevala Štuhčeva. Massija je na vratih zaustavil Alberto Olivetto, lastnik podjetja Energiapur, ki naj bi se ravnal po navodilih slovenske smukaške kraljice.

Andrea Massi Spor Šport Štuhčeva ni želela prisotnosti Massija?

V zgodbo se je zdaj vmešala Tina Maze, ki se je odločila, da bo zadeve preverila pri domnevni glavni akterki. Na uradnem Twitterju profilu, kjer ima več kot 180 tisoč sledilcev, je delila Dnevnikov članek in Štuhčevo neposredno vprašala: "A res?" Javnega odgovora ni dobila, možno pa je, da sta se smučarki slišali zasebno.

Tina Maze Ilka Štuhec Milka novinarska konferenca | Avtor:

Iz tabora Ilke Štuhec so navedbe Dnevnika negirali v pogovoru za Ekipo24. Pojasnili so, da Massi res ni smel v vetrovnik, vendar ne na željo slovenske smučarke, temveč Olivetta, ki je s tem varoval svoje poslovne skrivnosti. 

"Massi je prinesel smuči in hotel vstopiti v vetrovnik. Toda noter ga ni spustil Alberto Olivetto, lastnik podjetja Energiapura, saj ni želel, da bi Massi opazoval oziroma videl, kako aerodinamični oziroma zračnopropustni so kombinezoni. To je seveda poslovna skrivnost podjetja in če bi Massija spustili v vetrovnik, da bi videl rezultate testiranja, bi bilo nekaj podobnega, kot če bi nekoga iz zveze Nato spustili na testiranje orožja ruske vojske. Ilka Štuhec in njena mama Darja Črnko sta bili res tisti čas v vetrovniku in sta testirali opremo, tam so bili tudi Boštjan Kline, Christian Innerhofer, Peter Fill, vendar sploh nista vedeli, da je Massi prišel v Sovodenj. Ilka ni mogla prepovedati Massiju vstopa v vetrovnik, ker sploh ni vedela, da je Massi tam."

odziv Ilke Štuhec za EkipoSN

Komentarjev 17
  • Jožef Koprivnikar 17:15 09.oktober 2018.

    Zdaj se naj ukvarja s petjem in družino.Tu bo bolj suvereno postavljala cene.Tisto iz poslovilnega nastopa in pogoji pove vse.

  • popokatopetl 10:31 04.oktober 2018.

    Je hecno da ravno njega kličejo za smučke, če ga potem nočejo spustit not ;)

  • Pepe007 08:01 04.oktober 2018.

    No, vse bo pokazal sneg. Neprimeren je očitno bil prvi odziv v rumenih medijih. Šlo je za posel med dvema podjetnikoma in ne me smučarko in kom drugim.