Šport > Zimski športi
21 ogledov

Mazejeva zmago posvetila Finki

Maze Ofterschwang slalom svetovni pokal alpsko smučanje EPA
Tina Maze je svojo nedeljsko zmago v Ofterschwangu, s katero je prevzela vodstvo v skupnem slalomskem seštevku svetovnega pokala, posvetila Tanji Poutiainen, ki je morala tekmo izpustiti zaradi poškodbe kolena.

"Slalomsko zmago bi rada posvetila eni od najboljših športnic v svetovnem pokalu Tanji Poutiainen. Želim ti vse najboljše! Hitro okrevaj," je Tina Maze zapisala na svojem profilu na Twitterju. 11-kratna zmagovalka tekem za svetovni pokal (šestkrat v slalomu in petkrat v veleslalomu) Tanja Poutiainen je v soboto na veleslalomu v zgornjem delu tako hudo padla, da so jo morali poškodovano s helikopterjem prepeljati v bolnišnico v Immenstadtu.

Prvi zdravniški izvidi so pokazali, da si 32-letna Finka ni zlomila nobene kosti, a si je po besedah vodje finske ženske ekipe Christiana Brüescha poškodovala koleno. "Natančne diagnoze še nimamo. Lahko le ugibam," je dejal Brüesch. Poutiainenova se je odločila, da bo podrobnejše preglede opravila doma na Finskem.

Komentarjev 1
  • PIKO5 17:28 11.marec 2013.

    Tukaj se vidi odnos prave Slovenske šampionke do sotekmovalk !!!!!!!!Tudi sam želim Tanji čimprejšnje okrevanje in vrnitev v elito v katero sodi