Šport > Zimski športi
22 ogledov

Shiffrinova ne bo taktizirala

Shiffrin Maze Ofterschwang slalom svetovni pokal alpsko smučanje EPA
Do včeraj vodilna slalomistka sezone Mikaela Shiffrin, ki ji je pred zadnjim slalomom sezone primat spet prevzela Tina Maze, pravi, bo na zaključku svetovnega pokala napadla na vso moč in poskušala dobiti mali slalomski kristalni globus, ki si ga tako želi.

"Napadla bom na vso moč in poskušala dobiti prvo mesto nazaj ter osvojiti mali kristalni globus," je po tretjem mestu v Ofterschwangu, kjer je po prvi vožnji vodila, dejala Mikaela Shiffrin in dodala: "Za menoj je izjemna sezona, na katero sem lahko le ponosna. Ponosna sem nase, vendar vedno želim še več. Seveda, želim si globus. Bomo videli, kako se bo izšlo na zadnji tekmi sezone. Tina ima za seboj odlično sezono, ki jo nadaljuje v neverjetnem ritmu. Tina me navdihuje."

Tako kot za Mazejevo, ki pred finalnimi tekmami v Lenzerheideju vodi v vseh disciplinah razen v smuku, kjer za točko zaostaja za Američanko Lindsey Vonn, ki pa je zaradi poškodbe že končala sezono, je izjemna sezona tudi za Shiffrinovo. Decembra je zmagala prvič v karieri. Na Švedskem je bila najboljša v slalomu, že januarja pa je slavila tudi na slalomu v Zagrebu in tako postala prva Američanka, ki je v svetovnem pokalu zmagala dvakrat pred dopolnjenim 18. letom starosti. Devet dni pozneje je v Flachauu v Avstriji zmagala še tretjič, kar je bila njena zadnja zmaga v svetovnem pokalu, a se je februarja v Schladmingu okitila še z naslovom svetovne prvakinje v slalomu. To je bil njen premierni nastop na svetovnih prvenstvih, postala pa je tretja najmlajša slalomska prvakinja v zgodovini alpskega smučanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.