Šport > Zimski športi
21 ogledov

Mladi orel iz ekipe izrinil izkušenejšega kolega

anže lanišek Profimedias
Glavni trener slovenske skakalne reprezentance Goran Janus je za prvo tekmo svetovnega prvenstva na mali napravi minimalno spremenil zasedbo.

Po današnji predolimpijski tekmi za svetovni pokal smučarjev skakalcev v južnokorejskem Pyeongchangu je bilo treba oddati tudi dokončni seznam potnikov za svetovno prvenstvo v Lahtiju (od 22. februarja do 5. marca). Glavni slovenski trener Goran Janus je sicer že 6. februarja sporočil seznam, ki pa ga je po azijski turneji nekoliko preoblikoval.

Za mesto v ekipi za tekmo na SP na srednji skakalnici bodo kandidirali Peter, Cene in Domen Prevc, Jernej Damjan in Anže Lanišek, nekoga izmed te peterice pa bo v nadaljevanju prvenstva zamenjal Jurij Tepeš.

"To je dokončna podoba ekipe; Jurij bo ostal doma na treningu z Janijem Grilcem in se nam pridruži na veliki napravi, torej naslednji ponedeljek, Anže Lanišek pa potuje z nami takoj na začetek prvenstva," je za STA pojasnil Janus.

"Moral si imeti srečo"

O tekmi v Pyeongchangu pa je dejal: "Že takoj s prvim skokom na srednji skakalnici smo šli v kvalifikacije, a nič ne de, vsi fantje so se uvrstili na tekmo. Sama tekma je bila, ne bom rekel turbulentna, mislim, da se je to videlo na daleč. Preprosto si moral imeti tudi srečo ali pa pomoč vetra. Tako to je, pohvaliti pa moram organizatorje glede samih zaščitnih zaves. Če tega ne bi imeli urejenega, mislim, da se danes tekme ne bi dalo izpeljati."

Peter Prevc je vodil po prvi seriji, v drugi pa je napravil napako, Tudi zaradi vetra? "Rekel bom, da ti sta bili ti dve stvari povezani. Kakšne sreče z vetrom ni imel, tudi telemark je bil malce slabši. Če bi bil v redu, bi bile stopničke in vsi bi bili še toliko bolj zadovoljni. A nič ne de, tako to je. Kar se tiče ostalih, Anže je ponovno v točkah na 14. mestu, kar je lep rezultat zanj in čestitke seveda tudi Jerneju in Domnu."

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.